TÜED'den emeklilere misafirhane hizmeti

TÜED'den emeklilere misafirhane hizmeti

Türkiye Emekliler Derneğinin kendi imkanlarıyla inşa ettiği 110 yatak kapasiteli misafirhane, emeklilerin hizmetine sunuldu

ANKARA (AA) - Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED) kendi imkanlarıyla inşa ettiği 110 yatak kapasiteli misafirhane, emeklilerin hizmetine sunuldu.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, üyelerinden gelen yoğun talep üzerine misafirhane projesine başladıklarını belirterek, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla Kızılay'daki misafirhaneyi hizmete açtıklarını bildirdi.

Otel konforundaki misafirhanenin 110 yatak kapasiteli olduğunu ve emeklilerin bu tesisten uygun fiyata faydalanabileceğini vurgulayan Ergün, şunları ifade etti:

"Emeklilerimizin bize emanet ettiği aidatları, kuruşu kuruşuna hizmete dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Bu misafirhaneyi de üyelerimizden topladığımız 2 liralık aidatlarla hayat geçirdik. Bu kapsamda daha önce de Genel Merkez Binamızı inşa edip, Erdek'te 122 yataklı bir sosyal tesisi emeklilerimizin hizmetine sunmuştuk. Üyelerimiz bize güvendikçe ve güç verdikçe bu yatırımlarımızın da devamı gelecek."

Ergün, TÜED'in yaklaşık 1 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye genelindeki 107 şubemizle emeklilerimizin sadece aylık artışını ve sosyal haklarını değil konforunu da düşünüyoruz. Yönetim olarak, 46 yıllık derneğimizin kuruluş hedefleri arasında olmasına rağmen yılardır yapılmayanları son 5-6 yıla sığdırmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Üyelerimiz bize sahip çıktığı sürece biz de var gücümüzle onlara layık olmaya çalışacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :