TÜBİTAK ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliği

TÜBİTAK ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliği

Konya Bilim Merkezinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi amacıyla TÜBİTAK ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında hizmet protokolü imzalandı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında, Konya Bilim Merkezinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi amacıyla ortak hizmet protokolü imzalandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Kurum binasındaki imza töreninde yaptığı konuşmada, bilim merkezlerinin özellikle gençler için çok önemli olduğunu söyledi.

Bilim merkezlerinin gelişimi için belediyelerin önemine işaret eden Ergin, Konya'daki merkezin artık belirli bir gelişmeyi sağladığını belirtti.

Ergin, şöyle devam etti:

"Artık merkezin sürekliliği nasıl sağlanır, bizim bunu gözetmemiz gerekiyor. Bunun nasılını kağıt üzerine dökelim istedik. Ortaya tarafların sorumluluklarını gösteren güzel bir protokol çıktı. Bundan sonra Konya Bilim Merkezinin Türkiye değil, dünya çapında bir yer olarak adını büyütmesinde hepimizin ufak bir emeği olacak diye düşünüyorum."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de protokolün söz konusu Merkezin sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurgulayarak, protokolle bu konuda yeni bir sürece girileceğini belirtti.

Konya Bilim Merkezini sadece bu kentteki öğrencilerin değil, çevre illerden gelenlerin de ziyaret ettiğine dikkati çeken Akyürek, bu merkezin bölgede eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağladığını bildirdi.

İmzalanan protokolle, 26 Nisan 2014'te ziyarete açılan Konya Bilim Merkezinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi, ortak çalışmaların devam ettirilmesi ve desteklenmesi amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip Merkez için TÜBİTAK tarafından 3 bin metrekare sergi tedarikinde bulunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :