TSPB, Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi'nin Yönetim Kurulu'nda

TSPB, Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi'nin Yönetim Kurulu'nda

TSPB Başkanı Koç:- "Küresel iş birliklerinin yaygınlaşması hem sektörümüzü hem de ülkemizi ileriye taşıyor"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi'nin (ICSA) Yönetim Kurulu’na seçildi.

TSPB'den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Menkul Kıymet Birlikleri Konseyi’nin (ICSA) Mexico City’de yapılan 30. Genel Kurulu’nda, TSPB, Avrupa bölgesi temsilcisi olarak ICSA Yönetim Kurulu’na seçildi.

TSPB Başkanı İlhami Koç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Birlik olarak ülkemizi ve sektörümüzü etkileyebilecek uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Küresel iş birliklerinin yaygınlaşması hem sektörümüzü hem de ülkemizi ileriye taşıyor. Bu kapsamda ICSA gibi önemli bir kurumun üyesi olarak ülkemiz sermaye piyasalarını uluslararası arenada temsil etmenin gelecekte olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

1988 yılında kurulan ve sermaye piyasaları birliklerini temsil eden ICSA’nın amacı üye ülkelerin birlikleri arasında iş birliği sağlayarak sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak. Ulusal sermaye piyasaları arasında köprü vazifesinde olan ve bilgi akışının sağlanmasını amaçlayan Konseyin ABD, Almanya, Kanada, Japonya ve Kore’nin de aralarında bulunduğu 17 üyesi bulunuyor.

ICSA'ya 2006 yılında üye olan TSPB, komite ve çalışma gruplarında da yer alıyor. TSPB, ICSA Yönetim Kurulu üyeliği sayesinde sermaye piyasaları alanındaki gelişmelere yön veren toplantılara doğrudan katılım ve katkı sağlamayı amaçlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :