TSK'ya PKK üzerinden iftira atan TTB Başkanı Fincancı'ya tepkiler art arda! Konya Polis Emeklileri Derneği'nden açıklama

TSK'ya PKK üzerinden iftira atan TTB Başkanı Fincancı'ya tepkiler art arda! Konya Polis Emeklileri Derneği'nden açıklama

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Sefer Atçeken, PKK kanalında TSK'ya iftira atarak kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya sert tepki gösterdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın sözde medya kuruluşunda katıldığı canlı yayında TSK'nın teröristlere yönelik kimyasal silah kullandığını iddia ederek Türk ordusuna iftira attı.

ALGI OPERASYONU

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonda PKK mensubu 17 terörist daha öldürüldü. Örgütün siyasi kolu HDP'nin başını çektiği güruh, öldürülen teröristler üzerinden büyük bir algı operasyonuna girişti.

Mehmetçik'in, teröristleri öldürdüğü operasyonda 'kimyasal silah' kullandığını öne süren HDP'ye bir destek de Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'dan geldi. Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'nın yayın organına konuşarak, örgütün Türk askerinin kimyasal silah kullandığına dair iftiralarına destek verdi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'Nİ SUÇLADI

TTB Başkanı Fincancı, terör örgütünün kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'kimyasal silah' kullanmakla suçladı.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" diye konuştu.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI YAPTI

Fincancı, Türkiye'nin derin bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini de söyledi.

Bu çirkin iftiraya AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gerekli cevabı vererek iddiaların iftira olduğunu söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'DAN 'KİMYASAL' İDDİASINA CEVAP

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddialarının gerçek dışı olduğu belirtilerek, "Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, TSK'nın terörle mücadelesinin artan bir şiddet ve tempoda, azim ve kararlılıkla devam ettiği bildirildi.

Mehmetçiğin son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde sürdürdüğü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerce periyodik bir şekilde gündeme getirilen "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kimyasal silah kullanıldığına" yönelik iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğuna değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce defalarca açıklandığı gibi Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde icra ettiği bütün harekat ve operasyonlarda uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında, sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabaları Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır. Teröristler için adalete teslim olmaktan başka çare yoktur."

Açıklamada, TSK'nın, terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlı olduğunun altı çizildi.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA

Bir tepki de Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve İstihbaratımız, terör örgütünün oksijenini kestikçe yeni iftira kampanyalarına başvuruyorlar. Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır. Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: İFTİRALARA DESTEK VEREN DE AYNI STATÜDEDİR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantılarının kara propaganda faaliyetlerinin bir yenisine, "Türkiye ve kimyasal silahları" yan yana getirme çabasına şahit olunduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şanlı Silahlı Kuvvetlerine ve onun kahraman mensuplarına atılan bu iftiranın kimler tarafından desteklendiğini, hangi sivil görünümlü militan yapıların bu kara propagandaya ortak olduğunu milletin de kendilerinin de gayet iyi gördüğünü ifade eden Altun, şunları kaydetti: Çok iyi biliyoruz ki bu iftiralara destek veren de bunlarla aynı statüdedir, aynı kefededir, terör örgütü ile aynı yolun yolcusudur. Arkasına saklanmaya çalıştıkları maskeler gerçek yüzlerini artık gizleyememektedir. PKK ve uzantılarının kaynağı olduğu bu karalama faaliyetlerinin dozajının her geçen gün artmasının sebebi de her gün inlerine girerek terör örgütünü bitme noktasına getirmiş olmamızdır. Biz terörle mücadelemizi her alanda sürdürecek, terör örgütlerinin ülkemize karşı gerçekleştirmeye çalıştığı manipülasyon, dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine geçit vermemek için çalışmaya devam edeceğiz.

PKK SEMPATİZANI TTB BAŞKANINA KONYA'DAN TEPKİ

Fincancı'ya tepkiler art arda gelirken Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Sefer Atçeken, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet yaşaması ve payidar kalması Vatanın Bağımsızlığı, Aziz Türk Milletinin bütünlüğü, Ay Yıldızlı Şehit Kanı İle Boyanmış Bayrağı ve kutsal değerlerini bütün bağımsız devletler gibi korumaya ve yüceltmeye her türlü saldırı ve sinsi planları bozmaya gücü ve kudreti vardır.

Bu gücü kullanırken şeffaf olduğunu herkesin bildiği kadar Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı da bilmektedir. Ne yazık ki PKK Terör Örgütünün basınına bilerek ve isteyerek beyanda bulunması TTB Başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik operasyonunda kimyasal silah kullandığı beyanı doğrudan PKK terör örgütünün sözcülüğüdür.

Ana kuzusu şehitlerimiz milletin kalbine gömülürken cenaze törenlerine katılmayan, taziye mesajı yayınlamayan, terör örgütlerini lanetlemeyen TTB Başkanını kınıyoruz.

Türk Milletini üzen ve gündem oluşturan STK temsilcileri, kişiler ve arkasında bulunanları bağımsız Türk Adaletine ve Türk Milletinin Vicdanına havale ediyor TTB Başkanını bir kez daha kınıyor ve bir özür bekliyoruz. Kamuoyuna Saygılarımızla…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.