TSK'dan Yeni Şafak ve Star'a yeşil ışık
Başbuğ, akreditasyonu yeniden düzenledi. İşte duvarı geçenler ve geçmeyenler...
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Yenişafak ve Star Grubu'na uygulanan akreditasyonu kaldırdı.
Org. Başbuğ, Yenişafak Gazetesi, Star Gazetesi ve Kanal 24 Televizyonu'na bu ay içinde yapacağı birifing için davetiye gönderdi.
Zaman, Taraf ve Vakit Hala Yasaklı
16 Eylül’deki toplantı için Yeni Şafak ve Star’a yapılan davete rağmen “akreditasyon uygulaması” sona ermedi. Zaman, Taraf ve Vakit gazeteleri davet edilmedi. Aynı şekilde Samanyolu Tv ve Kanal 7 de davet edilmedi.
Org. Başbuğ gazetelerin yöneticileriyle 16 Eylül’de, televizyonların yöneticileriyle de 17 Eylül’de bir araya gelecek.
Toplantının ana gayesi karargahın yeni komutanlarıyla ile medya yöneticilerinin tanışması olacak. Genelkurmay Başkanlığı, 1990’lı yılların başlarından itibaren akreditasyon uygulamasını sürdürüyor. Önce kişisel bazda yürütülen uygulama, 28 Şubat sürecinden itibaren kurumsal hale getirildi.