TSKB 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

TSKB 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

TSKB Genel Müdürü İnce:- "Hazırladığımız 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporumuzun taşıdığı somut verilerin, ülkemizde gerçekleştirilecek geleceği koruyan tüm girişim ve yatırımlara örnek oluşturmasını temenni ediyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından hazırlanan "2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporu", 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde yayımlandı.

TSKB tarafından yapılan açıklamada, Banka'nın Sürdürülebilirlik Komitesi'nce hazırlanan raporda, TSKB'nin kredilendirme süreçlerinden iç çevresel etkilerin yönetimine kadar her alanda benimsediği sürdürülebilirlik yaklaşımının yanı sıra, ülke sürdürülebilir kalkınmasına yaptığı katkı aktarıldı.

Banka'nın bir iş modeli olarak benimsediği sürdürülebilirlik yaklaşımının pek çok farklı başlık altında incelendiği raporda, iyi uygulamalar hakkında bilgi verilirken, kaynakların dikkatli kullanılmasına işaret edildi.

Rapor, daha önceki raporlarda olduğu gibi kağıt, boya ve dağıtım konuları dikkate alınarak, basılı hale getirilmeden, sadece internet sitesi üzerinden ve dijital ortamda paylaşıldı.

Açıklamada rapora ilişkin görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, Banka'nın sürdürülebilirlik felsefesini kalkınma ve yatırım bankacılığı misyonunun temeli olarak gördüğünü ifade etti.

Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için çalıştıklarını vurgulayan İnce, "Bu amaçla destek verdiğimiz projelerle düşük karbonlu ekonomiye geçişe, kalkınmada fark yaratacak yenilikçi girişimlerin hayata geçmesine, özel sektörün geleceğin rekabetçi ortamına hazırlanmasına ve yeni istihdam olanakları yaratılmasına katkı sağlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İnce, TSKB'de sürdürülebilirliğin bir iş modeli olarak benimsediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de sürdürülebilirlik alanında pek çok ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yakın zamanda ülkemizin ve Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesinin ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleştirdik. 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracımız uluslararası piyasalarda 317 kurumsal yatırımcıdan yaklaşık 4 milyar dolar tutarında talep gördü. Böylece planlanan tutarın 13 katından fazla talep alınarak büyük başarı kazanıldı. Bu başarıyla son yıllarda Türk kurumlarınca ihraç edilen tahvillere gelen en yüksek talep rakamına imza atıldı. Türkiye'nin ilk Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil ihracından sağlanan fonla, iklim değişikliğine çözüm üreten yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımları ile toplumsal faydaya yönelik sağlık ve eğitim gibi alanlardaki projeleri destekleyeceğiz."

TSKB'nin sürdürülebilir bankacılık alanındaki hedeflerinden bahseden İnce, Türkiye'nin ilk karbon-nötr bankası olarak sundukları finansman çözümleriyle düşük karbonlu ekonomiye geçişe katkı sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

İnce, düşük karbon bilincinin toplumun farklı kesimlerinde yaygınlaşması için yaptıkları farkındalık çalışmalarını sürdürürken, iç çevresel etkileri azaltma hedefleriyle aynı hızla ilerleyeceklerini belirtti.

Son bir yıllık sürdürülebilirlik performanslarını Dünya Çevre Günü yaklaşırken paylaştıklarına işaret eden İnce, bu raporla sürdürülebilirlik konusundaki kararlılıklarının altını bir kere daha çizdiklerini vurguladı.

İnce, hazırladıkları 2015 yılı Sürdürülebilirlik Raporunun taşıdığı somut verilerin, Türkiye'de gerçekleştirilecek geleceği koruyan tüm girişim ve yatırımlara örnek oluşturmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :