TSF'ye tebrik mesajları

TSF'ye tebrik mesajları

- Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay:"2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinden tebrik mesajı aldık"


ANKARA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, uluslararası iki önemli şampiyonayı peş peşe düzenlediklerini belirterek, "2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinden tebrik mesajı aldık." ifadesini kullandı.

Tulay, dünya satrancının geleceğini tek çatı altında toplayan büyük bir organizasyonu Antalya'da başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) yetkililerinden tebrik mesajları aldıklarına dikkati çeken Tulay, şunları kaydetti:

"Son yıllarda çok önemli şampiyonaları ülkemizde başarıyla düzenledik. Bu sonucu ülkemizin ve federasyonumuzun organizasyon başarısı sağladı. Evimizde düzenlediğimiz bu şampiyonalara genç sporcularımızın katılımı yüksek oluyor. Tecrübe kazanıyorlar, elde ettikleri başarılar ile de bizi gururlandırıyorlar. Şampiyonada madalya kazanan, derece elde eden ve centilmence yarışan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum."

Heyecanı yüksek, renkli bir şampiyona süreci geçirdiklerini aktaran Tulay, şunları aktardı:

"Satranç sporunun tüm güzelliklerini hep birlikte paylaştık. Heyecanımızı, sevinçlerimizi, kültürlerimizi paylaştık, dostluk köprüleri kurduk ve bir çocuk bayramı coşkusu yaşadık. Genç ustalarımız şampiyonluk mücadelesi verirken, bizler organizasyonumuzun her aşamasının kusursuz olması için çalıştık. Beslenmeden konaklamaya, sağlıktan turnuva güvenliğine kadar tüm süreci başarılı bir şekilde yönetmeye çalıştık. Ne mutlu ki sporculardan aldığımız olumlu dönüşler, teşekkür mesajları, sosyal medyaya yansıyan keyifli paylaşımlar, bizlere ne kadar başarılı bir iş yaptığımızı gösterdi."

ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili ise TSF'nin uluslararası şampiyonalarda başarılı işlere imza attığını kaydederek, "Organizasyonun en başından en sonuna kadar bir satranç şampiyonasının bu kadar kaliteli düzenlenmesinden dolayı gurur duydum. TSF Başkanı Gülkız Tulay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Toplam 33 ülkeden 392 sporcunun katılımıyla düzelenen şampiyonada Türk sporcular bir altın, bir gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :