TSE’nin havacılıktaki laboratuvar altyapısı incelendi

TSE’nin havacılıktaki laboratuvar altyapısı incelendi

TSE'nin kampüslerini ziyaret eden teknik heyetle "Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi" görüşüldü

ANKARA (AA) - Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) Gebze'deki Kalite Kampüsü ile Tuzla Kampüsünü ziyaret eden teknik heyetle "Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi" ele alındı.

TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan teknik heyet, Enstitünün Gebze'deki Kalite Kampüsü ile Tuzla Kampüsü'nü ziyaret etti.

TSE’nin havacılık sektörüne ilişkin laboratuvar altyapısının incelendiği ziyarette, heyetin katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Havacılık Teknolojileri Test ve Mükemmeliyet Merkezi fizibilite etüdü projesi istişare edilirken, heyete, TSE’nin sivil havacılık sektörüne sunduğu ve sivil havacılıkta kullanılan donanımlara yönelik testleri içeren standart kapsamında yapılabilen deneyler hakkında bilgi verildi. Toplantıda, ileriye dönük oluşturulması planlanan havacılık sektörü test merkezinde TSE’nin sunabileceği katkılar değerlendirildi.

Toplantı kapsamında, Türk Havayolları Teknik AŞ'nin yanmazlık deneyleri konusunda alt yüklenicisi olarak hizmet veren TSE Yangın ve Akustik Laboratuvarı'nın çalışmaları anlatıldı.

Yapılan görüşmelerde, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkez Başkanı Abdullah Haltaş, Enstitünün laboratuvar ve havacılık sektöründeki sertifikasyon tecrübesi ve yetkin teknik personeli ile milli hava araçlarının üretimi konusunda atılacak adımlarda önemli katkı sağlayabilecek kurumlardan biri olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler