TSE'nin 56. Olağan Genel Kurulu

TSE'nin 56. Olağan Genel Kurulu

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Korkmaz: - "(Müşteri dostu marka) ve 'müşteri dostu kuruluş' adı altında üretmiş olduğumuz Türk standardının uluslararası standart olması için çalışma başlattık" - "Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde b

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "müşteri dostu marka" ve "müşteri dostu kuruluş" adı altında ürettikleri Türk standartlarının uluslararası standart olması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde biz de artık belirleyici olmaya başladığımızı ispat ettik." dedi.

Korkmaz, TSE'nin 56. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, vatandaşların seyahatlerinde kimlik bulundurması zorunluluğu gibi, ekonomik ve ticari değeri olan ürün ve hizmetlerin de yurt içi ve yurt dışında dolaşabilmesi için kimlik ve belgeye sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Sadece üreticilerin değil tüketicilerin de standardizasyon süreçlerinde yer alması anlayışını, uluslararası standardizasyon süreçlerine taşıma zamanının geldiğini anlatan Korkmaz, "Bu anlamda kendi kurumumuzda standardizasyon süreçlerinin tüketici dernekleri ve birlikleri marifetiyle yürütülmesi konusunda gerekli çalışmaları başlattık." ifadesini kullandı.

Korkmaz, gerek Türkiye'de gerekse dünya çapında iş ve işlemlere imza atmak için çalıştıklarının altını çizerek, "Özellikle 'müşteri dostu marka' ve 'müşteri dostu kuruluş' adı altında üretmiş olduğumuz Türk standardının, uluslararası standart olması için çalışma başlattık. Bunun anlamı şu: Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde, biz de artık belirleyici olmaya başladığımızı ispat ettik." diye konuştu.

Genel Kurulda yapılan oylamayla TSE'nin 2016 bütçesi ve Yönetim Kurulu faaliyetleri ibra edildi. Ayrıca boşalan 3 Yönetim Kurulu üyeliği için seçim yapıldı. Buna göre, Uğur Büyükhatipoğlu, Rıdvan Ağaoğlu ve Prof. Dr. Nizami Aktürk Yönetim Kurulunun yeni üyeleri oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :