TSE "Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi" belgelendirmesi

TSE "Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi" belgelendirmesi

TSE Başkanı Korkmaz, - "Karayolları trafik sistemi ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızı belgeyi almaya çağırıyoruz"

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE), trafik kazalarına ilişkin önleyici tedbirler içeren "TS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi" belgelendirmesine başladı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, yazılı açıklamasında, söz konusu sistemin, trafik kazalarına yol açan riskleri sona erdirmeyi ya da asgariye indirmeyi amaçladığını belirtti.

Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi standardının, karayollarında maddi ve manevi kayıpların azaltılabilmesi için eğitim, denetim, karayolu yapım ve acil yardım gibi konuları ele aldığını ifade eden Korkmaz, bu standart ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde ülke genelinde trafik güvenliğine dair farkındalık oluşturucu faaliyetlerin düzenlenmesinin ve önleyici tedbirlerin alınmasının da hedeflendiğini kaydetti.

"TS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi" belgesi başvurularının 1 Ağustos 2016 itibarıyla alınmaya başlandığını hatırlatan Korkmaz, "Karayolları trafik yönetim sistemi ile ilişkili kamu ve özel kuruluşlara yönelik yapılacak belgelendirme ile kurum ve kuruluşların, karayolu yol trafik güvenliği yönetim sistemini kurması, uygulaması, geliştirmesi ve taahhütlerini yerine getirmesi sağlanacak." ifadesini kullandı.

Korkmaz, söz konusu belgenin, karayolu yapımı ve bakımı, tasarımı yapan kuruluşlar, karayolu seyahat firmaları, kargo, kurye, taşımacılık şirketleri, yakıt taşıma ve dağıtım şirketleri, personeli karayolunda seyahat eden kuruluşlar, kamu kurumları ve yerel yönetimler tarafından alınabileceğini aktardı. Belgelendirme süreciyle ilgili de bilgiler veren Korkmaz, şunları kaydetti:

"TSE'nin diğer yönetim sistem belgelendirmelerinde olduğu gibi başvuru formunun doldurulması, standardın gerektirdiği dokümanların temini ile başlayacak. Standardın şartlarının yerine getirilip getirilmediği sahada yapılan tetkiklerin ardından düzenlenen raporlarla tespit edilecek. TSE olarak, karayolları trafik sistemi ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızı, trafik kazalarının önlenmesi, kazalardan kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önemli ölçüde azaltılarak, sonuçlarının hafifletilmesi konusunda büyük kazanımlar sağlayacağına inandığımız belgeyi almaya çağırıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :