TSE, Avrupa Kalite Teşkilatında 40. yılını doldurdu

TSE, Avrupa Kalite Teşkilatında 40. yılını doldurdu

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, TSE'nin Avrupa Kalite Teşkilatında (EOQ) 40. yılını doldurduğunu belirtti.Korkmaz,...

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, TSE'nin Avrupa Kalite Teşkilatında (EOQ) 40. yılını doldurduğunu belirtti.

Korkmaz, yazılı açıklamasında, Avrupa'nın kalite kuruluşu Avrupa Kalite Teşkilatının, Finlandiya'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, 1976 yılından bu yana teşkilata tam üye olan TSE'ye, "40. Yıl EOQ Ulusal Temsilcisi Kuruluşu Sertifikası" verdiğini bildirdi.

TSE'nin, kalite çalışmalarını uluslararası alanda da sürdürdüğüne işaret eden Korkmaz, üretici ve tüketicilerin kaliteyle ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlarda temsiline ve bu kuruluşlarda milli çıkarlar doğrultusunda kararlar alınmasına öncülük ettiğini kaydetti.

Korkmaz, TSE'nin üyeliği süresince, teşkilatın kongrelerine birçok kez ev sahipliği yaptığını, yeni projeler geliştirerek ülkede ve Avrupa'da kalite altyapısının geliştirilmesine önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TSE'nin geliştirdiği Müşteri Dostu Marka (MDM), Müşteri Dostu Kuruluş (MDK) belgelendirmesi, EOQ tarafından benimsenerek Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanan patenti Türkiye'ye ait ilk kalite belgelendirme modelidir. Müşteri memnuniyetinde kapsamlı bir değerlendirme imkanı sağlayan bu belgelendirme, EOQ'ya üye 35 Avrupa ve Akdeniz ülkesinde TSE koordinasyon ve yönetiminde yürütülmektedir. Enstitümüz, projeye katılmak isteyen EOQ üye ülkelerine know-how, eğitim, danışmanlık ve doküman desteği sağlamaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :