"TRT, SFF'in önemli ortaklarından biri olacak"

"TRT, SFF'in önemli ortaklarından biri olacak"

TRT Genel Müdürü Göka, 22. Saraybosna Film Festivali kapsamında açılan TRT Endüstri Terası'nı ziyaret etti- Genel Müdür Göka:- "Festivali uzun süredir biz de takip ediyoruz ama bu sene ve bundan sonraki seneler için artık önemli ortaklarından biri olarak,

SARAYBOSNA (AA) - TRT Genel Müdürü Şenol Göka, 22. Saraybosna Film Festivali'nin CineLink etkinliği kapsamında açılan, TRT Endüstri Terası'nı (TRT Industry Terrace) ziyaret etti.

Festival Direktörü Mirsad Purivatra ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Göka, Saraybosna Film Festivali'nin (SFF) Avrupa'daki festivallerin önemli ayaklarından biri olduğunu belirterek, "Festivali uzun süredir biz de takip ediyoruz ama bu sene ve bundan sonraki seneler için artık önemli ortaklarından biri olarak, TRT burada bulunuyor." dedi.

Şenol Göka, TRT'nin festival yetkilileriyle kuracağı iş birliğine dikkati çekerek, "Hem bu ortaklığı bizzat perçinlemek için burada bulunuyorum hem de son zamanlarda dünya kamuoyunun gündeminde olan, 15 Temmuz darbe girişiminin bir şekilde buralarda layıkıyla ve tam anlamıyla bilinmesi için gerekli her türlü açıklamayı yapmaya gayret ediyoruz. Ülkemizde yaşanan her türlü sıkıntıya ve güçlüğe rağmen yine de hayatın normale bir an evvel dönmesi ve bir bakıma normal hayatın sürdürülmesi açısından, sanatsal faaliyetlerin de desteklenmesi bizim için önemli." diye konuştu.

Festival kapsamında yapılacak atölye çalışmaları, verilecek ödüller ve festivale katılacak çeşitli filmlerin desteklenmesinde TRT'nin önemli bir rol üstleneceğini aktaran Göka, festivalin ödül töreninin yarın yapılacağını dile getirerek, "Layıkıyla, hak edenin en iyi şekilde temsil edilmesini ve ödüllerin de hak eden kişilere gitmesini dileyerek teşekkür ediyorum. TRT bundan sonra da ortak olarak hep yanınızda olacak. Yeter ki siz böyle güzel işler yapmaya devam edin ve TRT'ye de özel bir yer mutlaka ayırın." ifadelerini kullandı.

- Purivatra: "Türkiye burada fazlasıyla tanınıyor"

Festivalin direktörü Mirsad Purivatra da SFF'nin 20 yıldır Türk filmlerini takip ettiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Saraybosna'da gösterilen ve ödül alan filmlerden dolayı çok mutluyuz. Yüzlerce film profesyoneliyle burada tanışma şansına ulaştık. Avrupa'daki önemli festivaller arasında yer alan bu festivale dahil olmaları bizi mutlu etti. Diğer taraftan birçok diziyi de takip ettiğimizden, Türkiye burada fazlasıyla tanınıyor ve başarılı işleri burada biliniyor."

Bosna Hersek ile Türkiye arasında uzun süredir güzel ilişkiler olduğuna vurgu yapan Purivatra, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar Anadolu'da filminin ortak yapımında da yer aldıklarını kaydetti.

Purivatra, TRT'yle SFF arasındaki dostluk ve iş birliğinin devam etmesini istediğini sözlerine ekledi.

Saraybosna Film Festivali ile sinema sektörünün profesyonellerinin bir araya geldiği TRT Endüstri Terası, yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :