Triatlon Aday Hakem Kursu

Triatlon Aday Hakem Kursu

- Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Çelik:"Sporda en küçük hatada hakeme yüklenildiğini biliyorum. Hakem hatalarını en aza indireceğiz"


BALIKESİR (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Balıkesir'de düzenlenen Triatlon Aday Hakem Kursu başladı.

Federasyon başkanı İsa Tamer Çelik, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kursun açılışında yaptığı konuşmada, eğitime büyük önem verdiklerini söyledi.

Çelik, kursun iki gün süreceğini belirterek, "Zorlu bir misyon taşıdığınızı biliyorum. Sporda en küçük hatada hakeme yüklenildiğini biliyorum. Hakem hatalarını en aza indireceğiz." diye konuştu.

Bu zorlu süreçte kursiyerlere başarılar dileyen Çelik, şöyle devam etti:

"Triatlon; yüzme, bisiklet, koşu gibi üç farklı spor branşının ortak performans bileşkesiyle oluşan, görselliği ve izlenebilirliğinin yarattığı gizemli yapısı, dünya çapında lisanslı sporcunun en fazla branşı olarak bilinmektedir. Bu gizemli oluşum 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda açılış yarışması olarak seçilmesine neden olmuştur. Bugün Türkiye'de federasyonumuza kayıtlı 614'ü kadın, toplam 3 bin 54 sporcu bulunmaktadır. Önceliğimiz, sporcularımızın doğru beslenme, doğru antrenman ve doğru dinleme, bunları doğru eğitim ile bezeyerek yarışma kabiliyetlerini ve derecelerini daha yukarılara taşımaktır."


- 2017 takvimi


Hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları'na sporcu göndermek olduğunu vurgulayan Çelik, bu yılki takvimlerini şöyle açıkladı:

"Bu yıl yarışma takvimimiz, 4 Mart'ta Marmaris Duatlonu ile başlıyor. Yeni yarış cazibe merkezlerini sporseverlerin takvimlerine katma gayretindeyiz. Bunlardan iki tanesi Balıkesir ve İzmir olacak. İzmir ve Balıkesir Ayvalık yarışlarını farklı bir ortamda, büyük bir festival havasında ve şehirlerinin tanıtımına da büyük katkı verecek şekle getirmeyi planlıyoruz. Bizler için önemli yarışlardan bir tanesi de 17 Haziran'da Gelibolu Yarımadası'nda gerçekleşecek. Türkiye ve dünya için büyük anlam taşıyan Gelibolu Yarımadası'nda tahmin ediyorum çok farklı ve özel bir yarış olacaktır."

Konuşmanın ardından eğitimler başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :