Travel Turkey İzmir Fuarı

Travel Turkey İzmir Fuarı

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: - "Fuarlar tanışma ve buluşma yeridir. Bu fuar bunu başarmıştır"

İZMİR (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Trave Turkey İzmir Turizim Fuar'ı için "Fuarlar tanışma ve buluşma yeridir. Bu fuar bunu başarmıştır." dedi.

TÜRSAB ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) iş birliğinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 11'inci kez kapılarını açtı.

Açılışta konuşan Ulusoy, fuarı İzmir'de yapmaya 2007 yılında karar verdiklerini söyledi.

Ne kadar doğru bir seçim yaptıklarını şimdi daha iyi anladıklarını ifade eden Ulusoy, "İki ay sonra görevimi bırakacağım. Hatıralarımın en güzelini İzmir'de yaşadım. Fuarlar tanışma ve buluşma yeridir. Bu fuar bunu başarmıştır." diye konuştu.

Ukranya Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürü Taras Krykun da Ukranya için açılışta bulunmaktan dolayı onur duyduğunu dile getirdi.

Fuarın partner ülkesi olmayı çok önemsediklerini anlatan Krykun, "Travel Turkey İzmir Fuarı'nın sektör için çok büyük önemi var. Turizm her iki ülke ekonomisi için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları (THY) Yurt İçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, böyle bir fuara sponsor oldukları için mutluluk duyduklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise fuarın giderek büyüdüğüne dikkati çekti.

Türkiye'nin en önemli turizm buluşmaları arasında gösterilen fuarın bu yılki partner ülkesi Ukranya, partner ili ise Nevşehir olarak belirlendi. 36 ülkeden ve 54 ilden seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri gibi sektör temsilcilerinin yer aldığı fuarda, katılımcı ile ziyaretçilere özellikle sağlık ve gastronomi turizmi konularında yoğun tanıtımlar yapılacak.

Fuarda ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının öncülüğünde gerçekleştirilen "Erken Rezervasyon Kampanyası"nın 2018 tanıtımı da yapılacak.

Fuarla eş zamanlı düzenlenen 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde de dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcileri bir araya gelecek. Fuar 10 Aralık'a kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :