TRAKYAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları

TRAKYAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2016 yılı Mali Destek Programı sonuçlarını açıkladı.TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yazılı...

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2016 yılı Mali Destek Programı sonuçlarını açıkladı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yazılı açıklamasında, ajans tarafından her yıl verilen mali destek programlarının bu yılki ayağında sona gelindiğini belirtti.

TRAKYAKA'nın mali desteklerle bölgedeki KOBİ, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumlarına büyük katkı sağlamaya devam ettiğini ifade eden Şahin, proje sonuçlarının www.trakyaka.org.tr sitesinden yayınlanarak 2016 programında asilden destek almaya hak kazanan 49 adet projenin isim listesini kamuoyunun bilgisine sunulduğunu bildirdi.

Sonuçları bayramdan önce açıklamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bu yılki programla yaklaşık 12 milyon lira gibi bir rakam bizden KOBİ, STK ve Kamu Kurumlarına aktarılacak. Onların da vereceği eş finansmanla toplam proje bütçesi 19 milyon liraya ulaşıyor. Yani 19 milyonluk bir etki ortaya çıkartıyoruz. Kısa vadede 19 milyon gözüken bu katkı, orta ve uzun vadede çarpan etkileri ile çok daha büyük rakamlara ulaşacak diye umuyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana yenilikçilik, yeşil üretim, enerji tasarrufu, nitelikli turizm, engellilerin ve kadınların istihdamına dönük projeleri desteklediğimiz göz önüne alınırsa, bölgenin geleceğine yatırım noktasında katkı sunuyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı, bölgedeki diğer kurum ve kuruluşlarla yaptığı işbirliğini sürdürmeye ve bölgenin vizyonunu genişleten projelerde öncü olmaya devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :