Trafik zabıtası görevde

Trafik zabıtası görevde

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi, bir süre önce hizmete başlayan trafik zabıta ekiplerini tanıttı.Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Meydanı'nda...

YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi, bir süre önce hizmete başlayan trafik zabıta ekiplerini tanıttı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir içi ulaşım, trafik ve otoparkın, Yozgat'ın en önemli sorunları arısında yer aldığını söyledi.

Yozgat büyürken, genişlerken aynı oranda caddelerinin, sokaklarının genişlemediğini ve şehir içi ulaşımın ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Arslan, trafik zabıtasında 5 personelin görevli olduğunu, ekibin bir araç çekicisi bulunduğunu kaydetti.

Arslan, trafik sorunun halledilmesine yönelik alternatifli çalışmaları olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu noktada yıl içerisinde ulaştırma müdürlüğümüzü kurduk. Şehir içi ulaşım ile ilgili düzenlemeleri daha iyi yönetebilmek için ulaşım hizmetleri müdürlüğünü kurduk. Bu ulaşım hizmetleri müdürlüğümüze bağlı olarak da görevlendirmelerimizi yaptık. Ulaştırma birimlerine bağlı birimlerden birisi de şehir içi trafik zabıtası oldu. Bugüne kadar Yozgat'ta ve birçok şehirde uygulaması olmayan bir çalışma. Şehir içi trafiği de elimizden geldiği kadar bizler düzenlemeye çalışıyoruz. Bu noktada da bir ekip oluşturduk. Gerek zabıta araçları, gerek çekici araçları ile birlikte şehir içinde trafik kurallarına uymayan sürücülerle ilgili olarak düzenlemeleri ceza uygulamalarını da belediye olarak da biz yapmaya başladık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :