Trafik kazasına rağmen hayalini tamamladı

Trafik kazasına rağmen hayalini tamamladı

Motosikletiyle 2015'te çıktığı Afrika turunun başında trafik kazası geçirmesine rağmen 10 aylık tedavi sürecinin ardından seyahatini tamamlayan Melih Yavaş, Kenya ve Tanzanya gezisini belgesel filme aktardı- Yavaş: - "Bir sonraki hedefim Asya kıtasına git

AYDIN (AA) - FERDİ UZUN - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan motosiklet tutkunu Melih Yavaş, seyahatinin başında trafik kazası geçirmesine rağmen motosikletiyle 14 bin kilometre yol katederek 9 Afrika ülkesini gezdi.

Afrika kıtasını gezmek için 2015'te motosikletiyle Kuşadası'ndan yola çıkan Melih Yavaş (40), Mısır ve Sudan'ı gezdikten sonra Etiyopya'da trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından Türkiye'ye dönen ve 10 aylık tedavi sürecini tamamlayan Yavaş, 2016'da yeniden Afrika'ya giderek Kenya, Tanzanya, Malavi, Zambiya, Botswana ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ni gezdi.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çoğu motosiklet tutkununun hayalinde Afrika seyahatinin olduğunu, kendisinin de bu geziyi 10 yıldır planladığını söyledi.

Motosikletle yolculuk yapmanın güç olduğunu anlatan Yavaş, uzun süredir motosiklet kullanmasına rağmen ailesinin ve yakın çevresinin Afrika ziyareti öncesinde güvenlik yönünden çok sıkıntılı olabileceğini düşünerek buraya gitmesine sıcak bakmadığını dile getirdi.

Yavaş, Afrika'da ilk önce Mısır, Sudan ve Etiyopya'ya gittiğini belirterek, "Orada bir trafik kazası geçirdim ve seyahatim yarıda kalmıştı. Tedavi süresinin ardından tekrar yola koyuldum. Hayalimin peşinden koşmaya, içimdeki yolu takip etmeye çalıştım." dedi.

- "Motosiklet çok dikkat çekiyor"

"Afrika'nın kendisi için unutulmaz anılar barındırdığını ifade eden Yavaş, orada tanıştığı insanlar ve onların hikayelerinin kendisi için birer hatıra olduğunu, farklı renkleri, dilleri ve dinleri tanımanın da mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kimi zaman otellerde bazen de çadırda kalarak gününü geçirdiğine dikkati çeken Yavaş, güvenlik açısından genelde kampların olduğu alanlarda konaklamayı tercih ettiğini söyledi.

Yavaş, motosiklet kullanmanın dikkat çektiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle çocuklar, motosikletli beyaz adam gördüklerinde hemen etrafıma toplanıyorlardı. Bu çok güzel bir histi. Bizim ülkemiz gibi çok yemek çeşitliliği yoktu. Tek düze bir beslenme düzenleri vardı. Kuzeyden ortalara indikçe yemekler biraz daha bitkisele dönüşüyordu. Yumurta ve patates karışımı onlarda da vardı. Genelde bunu tercih ediyordum. Bunun dışında besin desteği de aldım. Tat farklılığı olduğu için ilk başta biraz zorlanıyorsunuz ama sonradan lezzetli gelmeye başlıyor size."

- Belgesel çektiler

Yavaş, Afrika'da yaşayanların olanaklarının kısıtlı olduğunu ve tek düze beslenmekten dolayı sağlık sorunları yaşadıklarını ancak hayatlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Afrika'da Türkiye’yi tanıyanlarla karşılaştığını belirten Yavaş, "Onlar 'Turkey' diye değil 'Türk' ya da 'Türkiye' diye biliyorlar. Bu çok ilgimi çekmişti. Kendi konuştuğumuz dilde bizi tanımaları çok hoşuma gitmişti." dedi.

Afrika seyahatinin 14 bin kilometre sürdüğünü belirten Yavaş, "Mısır’dan başladım, Sudan, Etiyopya, Kenya, Tanzanya, Malavi, Zambiya, Botswana ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde son buldu. Hayalimi gerçekleştirdim. Bir sonraki hedefim Asya kıtasına gitmek." diye konuştu.

Yavaş, Tanzanya seyahati sırasında yönetmen arkadaşı Cenk Behram Su'nun da kendisine katıldığını, birlikte Kenya ile Tanzanya'da yaşadıklarını ve Afrika kültürünün yer aldığı "İçimdeki yol" belgeselini çektiklerini söyledi.

- Afrika'da zeybek oynadılar

Cenk Behram Su da Afrika'da belgesel çekmenin güvenlik açısından zor olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Afrika’da belgesel çekmek çok güzel çünkü fazlasıyla malzeme var. Fakat zorlukları da var. Orada insanların görüntülerini almak kolay olmadı çünkü çekiniyorlardı. Tanzanya’da bir kabile bulduk. Bize yerel danslarını sundular. Biz de Egeli birer efe olarak onlarla Harmandalı oynadık. Çok renkli görüntüler ortaya çıktı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :