Trafiğe çıkan acemi sürücüden mantıklı uyarı

Konya'da 15 yıl aradan sonra direksiyona geçen İsmihan Şule Ulukaya, trafik heyecanını yenmek ve diğer sürücülere bilgilendirici bir mesaj vermek için aracının arka camına "Dikkat acemi sürücü" yazısı yapıştırdı.

Konya'da uzun yıllar ara verdiği araç kullanma deneyimine tekrar başlayan İsmihan Şule Ulukaya, trafikteki heyecanını yenmek ve diğer sürücülere bilgilendirici bir mesaj vermek amacıyla dikkat çeken bir adım attı. Direksiyon başına geçtiği ilk günlerde yaşadığı endişe ve heyecanı kontrol altına almak için aracının arka camına "Dikkat acemi sürücü" yazısını yapıştıran Ulukaya, bu basit ancak etkili yöntemin trafikte daha güvenli bir sürüş sağladığını ifade etti.

dikkat.jpg

Yazdığı yazıyla diğer sürücülerin de dikkatini çeken Ulukaya, "En azından aracı stop etme durumunda daha anlayışlı oluyorlar, bekleyebiliyorlar, yol verebiliyorlar. Ben trafikte biraz daha rahat heyecanımı atlatmak için biraz daha kontrollü hareket edebiliyorum." dedi. 4 gün boyunca araç kullanma pratiği yapan Ulukaya, bu süreçte diğer sürücülerin de kendisine daha anlayışlı davrandığını ve trafik akışını etkilemeden daha güzel bir sürüş deneyimi yaşadığını belirtti.

Konya'da 2009 yılında ehliyet alan ve şimdi tekrar araç kullanmaya başlayan Ulukaya, "Bilinçli olmamız gerçekten önemli. Bize eğitim veren sürücü hocamız da bu yönde bizi bilgilendirmişti. Biz de bilinçli olduğumuz için ve diğer sürücüleri tehlikeye atmamak adına bu şekilde düşündük." şeklinde konuştu.

Ulukaya'nın bu basit ancak etkili çözümü, diğer sürücülere örnek olurken, trafikteki anlayış ve güven ortamını da arttırmış görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler