Trabzonspor'un hazırlık maçları performansı

Trabzonspor'un hazırlık maçları performansı

- Macaristan kampında oynadığı 6 hazırlık maçını kazanarak, 21 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise sadece 1 gol gördü- Bordo-mavililer, Bursaspor'la oynadığı maçta ilk kez gol atamadı ve tüm hazırlık karşılaşmaları toplamından


TRABZON (AA) - Macaristan kampında oynadığı 6 hazırlık maçından galibiyetle ayrılan Trabzonspor, bu istatistiğini Bursaspor karşısında sürdüremedi.

Macaristan'da oynadığı 6 maçta 21 kez rakip fileleri havalandıran, kalesinde ise sadece 1 gol gören bordo-mavililer, Bursaspor karşılaşmasında ilk kez gol atamadı ve tüm hazırlık maçları toplamından daha fazla gol yedi.

Bordo-mavili kulüpte üçüncü kez göreve gelen teknik direktör Ersun Yanal, sezon öncesi de ilk yenilgisini yaşadı.

Karadeniz ekibi, ilk hazırlık maçında Avusturya'nın dördüncü lig ekiplerinden Gerasdorf'u 6-1, ikinci karşılaşmasında Macaristan'ın üçüncü lig temsilcisi Gyori ETO'yu 2-0 mağlup etti. Macaristan'ın birinci lig ekiplerinden MTK Budapeşte'yi üçüncü hazırlık maçında 5-0, daha sonra Gyirmot'u 2-0, Avusturya dördüncü lig ekiplerinden Karabakh Wien'i 5-0 yenen Karadeniz temsilcisi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates takımı karşısında 1-0 galip gelerek kampını tamamladı.

Bordo-mavililer, İstanbul'da son oynadığı hazırlık maçında Bursaspor'a 3-0 yenilerek sezon öncesi ilk mağlubiyetini aldı.


- Yanal'ın açıklamaları


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamayla Bursaspor maçını değerlendirdi.

Rakipleri karşısında iki farklı Trabzonspor'un sahada olduğunu aktaran Yanal, "İlk devre hücumda planın dışına çıkmayan ve bu planı doğru uygulayan bir takım vardı. Futbolun içinde hatalar var. Hakemlerin verdiği kararları oyuncuların tartışmaya hakkı yoktur. Verilen kararlar bizi bozmamalıdır." şeklinde görüş bildirdi.

Yeni kurulmuş bir takım olduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 7 oyuncumuzun ilk kez taraftarının önüne çıktığı bir maç oynadık. Onları bir araya getirip istediğimiz ritmi yakalayabilmek için oldukça zorlanıyoruz çünkü çok geç katıldılar. Yaklaşık 5-6 gün birlikte çalışabildiğimiz oyuncular var. Şöyle bir gerçek var ki umutlandığımız süre, kötü oynadığımız süreden daha fazla. Bence Trabzonspor'un taşları yerine oturacaktır. Bu yıl bizim biriktirme zamanımız. Sonraki yıl ise istediğimiz avantajı lehimize çevirecek dokunuşlarla takımımızı taraftarlarımızın dilediği yere götüreceğiz. Onların bu yıl sabrına, hoşgörüsüne ihtiyacımız var. Sabır ve hoşgörü bize kaliteli oyuncuları getirecektir."

Takımda yeni oynayan futbolcuların hepsinin genç ve yetenekli olduğuna dikkati çeken Yanal, "Ligde takımımız, farklı bir takım kimliğiyle sahada olacaktır. Emin olun ki bu tarzı lig maçlarında görmeyeceksiniz. Daha oturaklı bir takım olacaktır. Ayrıca takımımıza katılacak birkaç oyuncu daha olacak." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :