"Trabzonspor kötü olunca şehirde hayat, her şey negatif etkileniyor"

"Trabzonspor kötü olunca şehirde hayat, her şey negatif etkileniyor"

Kuruluşunun 50. yılında sezona şampiyonluk sloganıyla başlayan Trabzonspor'un, ilk 9 haftada -5 averajla zirvenin 14 puan gerisinde kalması, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nu hayal kırıklığına uğrattı- Köseoğlu:"Trabzonspor kötü olunca ş

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Kuruluşunun 50. yılında sezona şampiyonluk sloganıyla başlayan Trabzonspor'un, ilk 9 haftada zirvenin 14 puan gerisinde kalması Trabzonsporlu futbolseverleri olduğu kadar AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da hayal kırıklığına uğrattı.

Kuruluşunun 50. yılı olan 2017-2018 Süper Lig sezonuna büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, ilk 9 haftada sadece 9 puan toplayabildi ve 18 takımın yarıştığı ligde, -5 averajla zirvenin 14 puan gerisinde, 13. sırada kaldı.

50. yılda şampiyonluk sloganıyla sezona başlayan Trabzonspor'un bu başarısızlığı, Trabzonsporlu futbolseverleri olduğu kadar, Trabzon milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nu da üzdü.

Fanatik Trabzonsporluluğu ile bilinen ve sosyal medya hesaplarında, "Milletvekili" ve "hukukçu" kimliğinin yanında "Trabzonsporlu" olduğunu da vurgulayan AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un, Trabzon kentinin marka değeri olduğunu söyledi.

- "Trabzonspor sadece bir futbol takımı değil"

"Trabzonspor sadece bir futbol takımı değil" diyen Köseoğlu, takımın kurulduğu 1967 yılından bugüne kadar geçen 50 yılda, Anadolu takımlarına öncülük yaptığını ve onların gururu olduğunun altını çizdi. Köseoğlu, Trabzonspor'un Birinci Lig'e çıktıktan hemen sonra 1975-1985 yılları arasındaki 10 yılda toplam 6 lig şampiyonluğu, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası ve 3 Başbakanlık Kupası’nı müzesine götürmeyi başardığını ifade etti.

Trabzonspor'un o dönemlerde, altyapısından yetiştirdiği milli oyuncularla o başarıya ulaştığına işaret eden Köseoğlu, "Bir Anadolu takımının o amatör ruhu profesyonel oyuna yansıtarak şampiyonluğu elde etmesi bütün insanlarda umut meydana getirdi ve bütün Anadolu insanının sevgisini kazanmasına neden oldu." diye konuştu.

AK Parti'li Köseoğlu, Trabzonspor'un İstanbul takımlarının dışında Türkiye'nin her yerinde taraftarı olan bir takım olduğuna dikkati çekti.

Takımlarını, "Karadeniz fırtınasının" estiği 1970-1980'li yıllardaki özlenen ve beklenen başarısına tekrar döndürmek için, şehir ve siyasetçiler olarak ellerinden geleni yapmak durumunda olduklarını belirten Köseoğlu, "Şehrimizin şampiyonluk beklentisi had safhada, aslında sadece şehrimizin değil tüm Türkiye'nin bu yönde beklentisi var. Mecliste Trabzonlu olmayıp da Trabzonspor'u tutan çok sayıda milletvekilimiz var." ifadesini kullandı.

- "Trabzonspor nasıl yenildi? diye takılıyorlar"

Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzonspor'un yenildiği hafta sonundan sonra Meclise geldiği zaman milletvekili arkadaşlarının kuliste kendisine, "Trabzonspor nasıl yenildi?" diye takıldığını aktardı.

Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 yenildikleri maçtan sonra da çok üzüldüğünü ve sinirden "Yarın Meclise gitmeyeceğim" diyebilecek duruma kadar geldiğini anlatan Köseoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O maçı statta sonuna kadar izledim. Ersun Yanal'ın, işin ciddiyetini ve Trabzon halkının nabzını yakalamaktan son derece uzak olduğunu gördüm. Oysa bu şehirle ve takımla bütünleştiğinizde durum daha farklı ve olumlu olurdu. Yanal'ın, Trabzonspor gibi bir takımın kendi evinde 6-1 yenilmiş olmasının ezikliğini hissetmemiş olması, Trabzonspor'un başında olmayı hak etmediğini gösterir. Akhisarspor yenilgisinden sonra attığım, 'bunca desteğe rağmen Trabzonsporumuzu bu hallere koyanlar utansın; Ersun Yanal, kovulmayı bekleme, derhal istifa et!' tweetim bir çığlıktı. Bir şehrin şampiyonluk beklentisi takım üzerinde baskı oluşturabilir ama takım iyi oynadıkça, futbolcular yüreğini ortaya koyarak oynadıkça bu taraftar, yense de yenilse de o takımın arkasında durur."

AK Parti'li Köseoğlu, Trabzonspor'un geçmiş yıllardaki başarısını tekrar elde edebilmesi için altyapıya önem vermesi gerektiğini vurguladı.

- " Trabzonspor kötü olunca şehirde her şey negatif etkileniyor"

Başarılı sonuçlar elde eden 1461 Trabzon takımının Trabzonspor'un altyapısını oluşturduğunu belirten Köseoğlu, "Trabzon bir spor kenti, sporun başkenti; en fazla spor tesisinin bulunduğu kentlerden birisi aynı zamanda. Trabzonspor kötü olunca şehirde hayat, her şey negatif etkileniyor. Sporda eski ruhu tekrar canlandırmamız gerekiyor ve bunun için de bu şehir her şeye sahip." dedi.

Ayşe Sula Köseoğlu, eşi, kızları Zeynep ve Beyza ile anne ve babasının da Trabzonspor'lu olduğunu söyledi. Hatta eşinin, çoğu zaman "Heyecana kalbim dayanmaz" diyerek stada gelmediğini, maçları evde izlediğini ifade eden Köseoğlu, kızları ile birlikte maçlara gittiğini kaydetti. Köseoğlu, "Takım yenildiği zaman kızlarım da çok üzülüyor; 'anne Trabzonspor'un bir şampiyonluğunu görsek' diyorlar, ben onlar adına da çok üzülüyorum." şeklinde konuştu.

"Trabzonspor bir umut demek, haksızlıklara ve zorluklara karşı bir başkaldırı demek." diyen Köseoğlu, teknik kadrodaki yeni kan değişiminin şehirle bütünleşmesi durumunda Trabzonspor'un eski başarılı günlerine döneceğini sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :