Trabzon'da "15 Temmuz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı"

Trabzon'da "15 Temmuz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı"

Ortahisar Belediye Başkanı Genç:- "Maalesef, 15 Temmuz en kutsalımız olan dinimizi kullanan ve bu milletin ekmeğiyle yetişen birilerinin, hain emelleri uğruna memleketimizin kurumları içine sızan bir ihanet şebekesinin hareketiydi"

TRABZON (AA) - Trabzon'da lise öğrencileri tarafından, "15 Temmuz Zaferi ve Demokrasi Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

Kanuni Anadolu Lisesi'ndeki programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Darbe girişimi sırasında vatandaşların mücadelesini yansıtan fotoğraf ve görüntülerden oluşan sinevizyon gösterisinin ardından, öğrenciler şiirler okudu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik, teknolojik ve askeri alanda yaptığı kalkınma hamlesi nedeniyle bu darbe girişimine maruz kaldığını söyledi.

Düşmanların rahat durmadığını vurgulayan Genç, "İstanbul'da şehit edilen polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Devletimiz onların intikamını misliyle alacaktır. O nedenle 15 Temmuz ne sebep ne de sonuçtu. Bu milli iradeye, demokrasiye karşı bir müdahaleydi." dedi.

Genç, 15 Temmuz'un 1915, 1919 ve 1920 gibi Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere karşı milli mücadelenin yaşandığı bir dönem olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu olay darbeden çok memleketi işgal girişimiydi. Maalesef 15 Temmuz en kutsalımız olan dinimizi kullanan ve bu milletin ekmeğiyle yetişen birilerinin, hain emelleri uğruna memleketimizin kurumları içine sızan bir ihanet şebekesinin hareketiydi. Bu ihanet şebekesinin arkasında tıpkı 1915'te olduğu gibi şimdi de o emperyalist güçler var. Şu da merak konusuydu, neden İslami cemaatin bir lideri kendi ülkesinde değil de Müslüman olmayan bir ülkede yaşamayı tercih etmişti. Bu sorunun cevabını da 15 Temmuz ile birlikte öğrenmiş olduk."

Türkiye'deki ekonomik gelişmelere dikkati çeken Genç, Suriye ve Irak'ta yaşanan drama işaret etti.

Genç, "15 Temmuz, Türkiye'yi kendi çıkarlarına alet etmek isteyenlerin tarihidir. Bu milletin dinini ve paralarını sömürerek ülkemizi işgal etmeye çalıştılar. Bunlar her şeyi hesap ettiler ama milletimizi hesap etmediler." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler