TPE'ye kalite belgesi

TPE'ye kalite belgesi

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE), TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi aldı.Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin...

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE), TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi aldı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, TPE'de düzenlenen törende, kalite belgesini TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a takdim etti.

Korkmaz, buradaki konuşmasında, iki enstitünün iş birliğinin önemine işaret etti. Ar-Ge, inovasyon, faydalı ürün ve marka adımlarının sonrasında ürünlerin ticarileştiğini, ancak uluslararası pazara girilebilmesi için standart oluşturulması gerektiğini belirten Korkmaz, şunları söyledi:

"Standardizasyon çalışmalarıyla ilgili patentini alan, markaya dönüştüren, ürününü ticarileştiren her üreticinin, mutlaka TPE'den sonra TSE'nin standardizasyonla ilgili, teknik komitelerinde görev alması gerekiyor. O yüzden biz 'Beraber çalışmalıyız' düşüncesini Başkanımız Asan ifade ettim. O da aynı istek ve görüşte. 'Bu konuda beraber çalışalım' dediler."

Asan da TPE ile TSE'nin "kardeş" kurumlar olduğunu ve iki kurum arasında iş birliğini geliştirme noktasında çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kalite Yönetim Sistemi İSO 9001 ve Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi ISO 27001 konularında hızlı bir çalışma başlattıklarını dile getiren Asan, "Belgeyi almaktan daha zor olan onun devam ettirilmesi. Bugün belki belgeyi alıyoruz, ama bizim için daha da önemlisi 3-5 sene sonra buna bizzat sahip çıkarak bu standartlara uygun işlemlerin yapılması. Ülkemiz için, TSE için, Bakanlığımız için farklı projelere başlamak adına başlangıç noktası, hayırlara vesile olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Korkmaz, Asan'a belgeyi sundu.

TPE'ye kalite belgesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler