TPAO işçilerinden iş bırakma eylemi

TPAO işçilerinden iş bırakma eylemi

Lüleburgaz'da toplanan işçiler, TPAO'nın özelleştirme çalışmalarına tepki göstererek bir günlük iş bırakma eylemi yaptı

KIRKLARELİ (AA) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) özelleştirme çalışmalarına tepki gösteren Trakya Bölge Müdürlüğü çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Petrol-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, ellerinde sendika bayrakları taşıyarak TPAO bahçesinde toplanıp iş başı yapmadı.

Petrol-İş Sendikası Genel Merkez Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz'un da aralarında bulunduğu grup, çeşitli sloganlar atarak Trakya Bölge Müdürlüğü binasına yürüdü.

Düşova, burada yaptığı konuşmada, TPAO yönetimini bir kez daha uyardıklarını söyledi.

'Türkiye Petrolleri vatandır, satılamaz' sloganıyla bir araya geldiklerini ifade eden Düşova, TPAO'nun parçalanmasına, küçültülmesine ve satılmasına karşı 24 saat iş bırakma haklarını kullandıklarını belirtti.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğine dikkat çeken Düşova, dünyadaki savaşların petrol ve enerji kaynaklarından yaşandığını ileri sürdü.

Enerji kaynaklarını ele geçirmek isteyen ülkelerin girdikleri savaşlarda milyonlarca insanın canına kastettiğini aktaran Düşova, enerji güvenliğini zaafa uğratacak bu uygulamadan kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Özelleştirmeye karşı durduklarını vurgulayan Düşova, "Bugün Batman'da, Adıyaman'da, Ankara'da ve Trakya'da 'Türkiye Petrolleri vatandır satılmaz' sloganımızla TPAO'nun parçalanmasına, küçültülmesine ve satılmasına karşı 1 günlük 24 saat çalışmama hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye Petrolleri yönetiminin ve hükümetin girdiği bu yoldan, aldığı bu kararlardan vazgeçmesi için sesimizi, yüreğimizi ortaya koyarak 4 bölgede haykırıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini aktaran Düşova, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan 4 tane terör örgütünün her an tehdidi altında diğer taraftan Suriye ve Irak'ta savaş halindeyiz. Maalesef emperyalist ülkeler kendi emelleri için kendi petrol sevdaları için Irak'ta 2 milyon, Suriye'de 1 milyon insanın ölmesine neden oldular. Bunların hepsi petrol ve enerji kaynakları için, petrol ve enerji kaynaklarını ele geçirmek için. Diğer taraftan bütün dünyada petrol ve enerjinin kullanılmasının yüzde 80'ini kamu şirketleriyle yapılırken. Bizim ülkemizde tam da bu noktada en önemli kamu kuruluşumuz TPAO küçültülmek, hatta yok edilmek isteniyor. Biz buradan hükümete de sesleniyoruz, TPAO'yu yöneten yöneticilere de.

Diyoruz ki, nasıl bu millet 15 Temmuz'da ki hain FETÖ saldırısına karşı tavır almışsa, teröre karşı bir bütünlük içinde mücadele etmişse bu gün bu millet TPAO'nun satılmasına da karşıdır. Zor bir dönemden geçiyoruz. Her gün neredeyse şehit vermekteyiz. Olağan üstü hal dönemindeyiz. Tam da böyle bir dönemde sesimizi duyurmakta zorlanıyoruz. Mücadele edenler kazanabilir de kaybedebilir de. Ancak mücadele etmeyenler zaten kaybetmiştir. O yüzden Petrol İş Sendikası kararlıdır. 6 aydır mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu günde tam gün iş bırakarak bu uygulamaya karşı tavır aldığımızı, protesto ettiğimizi ve bu uygulamayı reddettiğimizi ilan ediyoruz. Buradan uyarıyoruz. Bu uygulama doğru değildir. Bu uygulamadan vazgeçin."

Grup, TPAO bahçesindeki bekleyişini sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :