Toz bulutları Ankara'ya doğru ilerliyor! Hava durumu raporlarında Ankara için fırtına uyarısı yapıldı! 03 Nisan 2022

Toz bulutları Ankara'ya doğru ilerliyor! Hava durumu raporlarında Ankara için fırtına uyarısı yapıldı! 03 Nisan 2022

Cuma gününü 18 derecelik hava sıcaklığıyla geçiren Başkent Ankara'da Cumartesi günü de 20 derecelik hava sıcaklığı şehri ısıtacak. Uzun süren kışa nazire yapacak olan Ankara Hava Durumu Raporunda turuncu uyarıya yer verildi.

Ankara Hava Durumu Raporu yayınlandı. Meteoroloji İşleri Ankara'da Cumartesi günü havanın oldukça sıcak olacağını ve az bulutlu olacağını aktardı.

Öte yandan yapılan turuncu uyarıda şehrin tamamı uyarıldı. Çok kuvvetli esmesi beklenen rüzgarın hızı 90 kilometreyi bulacak.

Yapılan uyarılara göre çatı uçması, toz aşınımı gibi olumsuzluklar bekleniyor. ÖZellikle özel aracıyla seyahat edecek vatandaşların da dikkatli olması istendi.

Meteoroloji İşleri'nden yapılan uyarılarda şu cümleler kullanıldı:

Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fırtınanın 3 Nisan 2022 tarihi gece 03:00'da başlaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum