TOVDER Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk:

TOVDER Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk:

"Vale ve otopark çalışanlarına yönelik düzenlemelerin ayrı olması gerekir"

İSTANBUL (AA) - Tüm Vale Şirketleri ve Çalışanları Derneği (TOVDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Bulduk, vale ve otopark çalışanlarına yönelik düzenlemelerin ayrı olması gerektiğini belirtti.

Bulduk, Dernek Başkanı Mustafa Nohut ve bazı valelerle Ümraniye'de düzenlediği basın toplantısında, sektöre ilişkin yönerge hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Vale sürecine ilişkin düzenlemenin destekçisi olduklarını ifade eden Bulduk, sektörde yüz bine yakın kişinin çalıştığını hatırlattı.

"Herkesin kafasına göre vale olmaması gerektiğini" dile getiren Bulduk, "Avrupa'da uygulanan ticari ehliyet uygulaması Türkiye'de de gerçekleşmelidir. Ehliyeti ile para kazanan bireylerin, özel bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Bir aracın anahtarını teslim aldığı andan itibaren aracın tamamının sorumluluğu valeye aittir. Bütün sorumluluk ve yükümlülükleri aldığı için otopark ve vale farkı ayrı statüdür." diye konuştu.

Vale ve otopark çalışanlarına yönelik düzenlemelerin ayrı olması gerektiğini belirten Bulduk, "Vale çalışmış olduğu kurumun ilk ve son yüzüdür. Otoparkçı ile vale ayrı noktalardır. Biz bu önergede vale ve otopark kısmının ayrı olmasını istiyoruz. Vale iyi bir sürüş tekniğine ve diksiyona eğitimine sahip olmalı. Kurumların eğitimli valelerle çalışması gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yönergesiyle vale diye bir meslek de doğmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Mesut Bulduk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan yönergenin verimli olması için TOVDER'in önerilerinin alınması gerektiğini kaydederek, vale personellerinin öncelikle diksiyon, hitabet, vücut dili ve öfke kontrol gibi temel eğitimleri alması gerektiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :