Toros Ekspresiyle 3 saat süren Konya-Ereğli arası YHT ile 60 dakikaya düşecek

Toros Ekspresiyle 3 saat süren Konya-Ereğli arası YHT ile 60 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakan Uraloğlu YHT çalışmalarıyla ilgili son bilgileri de paylaştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; ulaşım ve iletişim yatırımları başta olmak üzere her alanda hayata geçirdiğimiz hamlelerle Türkiye Yüzyılı’nın altyapısını oluşturuyoruz’ diyen Uraoğlu sözlerini şu şekilde kaydetti:

“2009 yılında dünyada hızlı tren işletmeciliğine geçen 8. ülke olarak; Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hatlarında Hızlı Tren İşletmeciliği sunmaktayız. Toplam 80 milyon yolcu seyahat etmiştir.

Demiryolu yatırımlarımız içinde kentiçi raylı sistem projelerini de hayata geçiriyoruz. Ülkemiz genelindeki mevcut 922 kilometrelik şehiriçi raylı sistem hattının 395 kilometresi Bakanlığımızca yapılmıştır. Bakanlığımızca İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Konya illerimizde yapımı devam eden 120 kilometre, planlama aşamasında ise 374 kilometre hattımız bulunmaktadır.

13 bin 919 kilometreye ulaştırdığımız demiryolu hat uzunluğumuzu 2028 yılında 17 bin 11 kilometreye, 2053 yılında ise 28 bin 600 kilometreye çıkartmayı hedefliyoruz. 2028 yılına kadar mevcutta devam eden 3 bin 092 kilometre hızlı tren hattımızı tamamlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Karaman-Ulukışla hattında çalışmalar sürüyor

Uraloğlu, Konya-Karaman-Ulukışla YHT projesi için, "Konya-Karaman hızlı tren projesinin devamı olan 135 kilometrelik Karaman-Ulukışla hızlı tren projesinin yapımı hızla devam etmektedir. Karaman-Ulukışla seyahat süresi 1 saat 35 dakikaya düşecektir" dedi.

Karaman-Ulukışla hattının tamamlanması ile Ereğli-Konya arasında da YHT hattı açılmış olacak.

Konya-Ereğli arası 1 saate düşüyor

Ankara-Konya arası 270 kilometre 1 saat 50 dakika sürerken, Konya-Karaman arası 110 kilometre 44 dakika sürüyor. Buna göre 150 kilometre olan Konya- Ereğli arası YHT ile 61 dakika sürecek.

NEÜ-Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem projesi devam ediyor

Kentiçi Raylı Sistem hatlarının da yapımına devam etmekteyiz diyen Uraloğlu, "Bu kapsamda Kocaeli’de Kocaeli Gebze Sahil-Darıca OSB Metrosu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Bursa’da Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Metrosu, Konya’da Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’ hatlarının yapımına devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.