Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak?

Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak?

Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak? Sağlık Bakanı Koca, kurulun psikolog, sosyolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanlardan etkin ve yetkin kişilerden oluşacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak?' sorusuna karşılık Koca, kurulun psikolog, sosyolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanlardan etkin ve yetkin kişilerden oluşacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastalığa karşı daha iyi organize olabilmek için bazı ihtiyaçlar ortaya çıktı. Toplumsal konularda alınacak tavsiye kararlarına, yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu' adını verdiğimiz yeni bir kurul oluşturduk. Uygulama dünyada bir ilktir" dedi.

"Hastanelerle ilgili geç kalındığına yönelik eleştiriler var. Nasıl değerlendirirsiniz? sorusuna Koca, şu yanıtı verdi:

"Şu an doluluk oranımız yüzde 90'lara çıktığı için bu hastanelerin açılma veya başlatılma durumundan bahsetmiyorum. Yüzde 62'den kastım da şu anlaşılmasın, yüzde 62 kovidli hastalardan oluşan bir yoğun bakım sürecinden bahsetmiyorum. Bütün hastalarımızın, yoğun bakımda olan kovid dışı hastalar dahil olmak üzere kapasitemizin şu an yüzde 62'sinin dolu olduğunu yüzde 38'inin, yoğun bakımlar için söylüyorum, halen boş olduğunu... Yatak doluluk oranımız ise şu an bütün hastalar için söylüyorum daha yüzde 50'yi Türkiye genelinde bulmadı."

Etiketler :