Topbaş, Hakkarili Yağmur ile buluştu

Topbaş, Hakkarili Yağmur ile buluştu

Yağmur Güder: "Okula gittiğimde arkadaşlarıma maket köprüyü babamın yaptığını anlatacağım"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hakkarili 2. Sınıf öğrencisi Yağmur Güder ve ailesiyle Galata Kulesi'nde bir araya gelip Yağmur'un İstanbul izlenimlerini dinledi.

8 yaşındaki Yağmur Güder'in İstanbul'u görme hayalinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesinin ardından Yağmur ve ailesi 5 gün boyunca kenti gezdi. Şehir turunun ardından Güder ailesi, Kadir Topbaş'la Galata Kulesi'nde buluştu.

Topbaş, Yağmur ve ailesiyle yemek yerken, küçük kızın İstanbul izlenimlerini dinledi. Yemeğin ardından konuşma yapan Topbaş, Yağmur ile ailesinin İstanbul'da 5 gün kaldıklarını ve bir İstanbullu kadar İstanbul'u öğrendiklerini söyledi.

Yağmur ve ailesinin İstanbul'un her tarafını gezdiklerini anlatan Topbaş, gezinin son gününde beraber yemek yediklerini, Güder ailesinin, bayramın ikinci günü memleketleri Hakkari'ye bayramlaşmak için geri döneceklerini belirtti.

Topbaş, "İstanbul'dan güzel anılarla inşallah ayrılacaklar. Tabii ki biz de takip edeceğiz, yalnız bırakmayacağız, her daim için Yağmur'un başarılarını takip edeceğiz." dedi.

Yağmur'un babası Aydın Güder'in kızı için yaptığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü maketini kendisine hediye etmek istediklerini anlatan Topbaş, kendisinin de o maketi Yağmur'un İstanbul'u anımsaması için Hakkari'ye geri götürmelerini söylediğini dile getirdi.

Tüm Türkiye'nin bayramını kutlayan Yağmur ise babasının yaptığı köprü maketiyle gerçeği arasında bir fark olmadığını, okula gittiğinde arkadaşlarına maket köprüyü babasının yaptığını anlatacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :