Tokat'taki yangında 3 kardeşin yaşamını yitirmesi

Tokat'taki yangında 3 kardeşin yaşamını yitirmesi

Niksar ilçesinde evlerinde çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aile için yardım kampanyaları başlatıldı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde ahşap evde çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aile için çeşitli yardım kampanyaları başlatıldı.

Niksar Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, 15 Aralık'ta, oturdukları 2 katlı ahşap evde çıkan yangında çocukları 1 yaşındaki Aleyna, 2 yaşındaki Berilsu ile 5 yaşındaki Berkay Şahin'i kaybeden Şahin ailesine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile AFAD tarafından 10 bin liralık nakdi yardımda bulunuldu.

Gündelik işlerde çalışan ve 10 yaşındaki kızı yatılı okuyan baba Yılmaz Şahin'in kaymakamlıktan ev talep ettiği bildirildi.

Baba Yılmaz ve anne Gülşen Şahin ile 10 yaşındaki çocuklarına yardım için Türk Kızılayı Niksar Şubesi tarafından Ziraat Bankasında hesap açıldığı, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz tarafından da aileye yardım için kampanya başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul'da bulunan Niksar derneklerinin bir süre önce başlattıkları yardım kampanyasının da sürdüğü belirtildi.

- Olay

Niksar'da 15 Aralık'ta Yılmaz Şahin'e ait ahşap evde yangın çıkmış, evdeki 3 çocuktan haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar sonucu tamamen çöken evde çocukların cesetlerine ulaşılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :