Togo’da Ramazan yardımlarıyla bereketlendi

Togo’da Ramazan yardımlarıyla bereketlendi

Dost Eli Derneği; Afrika’nın yoksul ülkelerinden biri olan Togo’ya Ramazan bereketi taşıdı.

 

Ramazan ayı yardım çalışmaları için Togo’ya giden dernek yetkilileri yoksulluk ve çaresizliğin yaşandığı köylerde yaşayan halka Ramazan kumanyası dağıttı. Ayrıca; Togo’da bir süredir inşaatı devam eden ve hayırseverlerin desteği ile yapımı tamamlanan  “Selçuklu” mescidi ve su kuyusunun açılışını gerçekleştirildi. Açılışı yapılan mescidin bahçesinde verilen iftar yemeğine halk gözyaşları ve dualarda katıldı.

togo’da-ramazan-yardimlariyla--(1).jpg

SEÇER: 4 ADET MESCİT VE 35 SU KUYUSU AÇTIK

Yapılan çalışma ile ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer , “Togo’da birçok yoklukla imtihan edilen kardeşlerimizle birlikte Ramazan ayının bereketini yaşıyoruz. Türkiye’den hayırsever kardeşlerimizin emanetlerini kardeşlerimize ulaştırdık. Yine hayırsever kardeşlerimizin desteği ile inşa ettiğimiz 4 adet mescit ve 35 su kuyusunun açılışını yaptık. Bizlerin Ramazan ayında yaşadığı susuzluğu Togo’nun birçok bölgesinde yaşayan kardeşlerimiz ömürlerinin her anı yaşıyor. Togo’da temiz içme suyuna hasret bu kardeşlerimizin oruçlarını açılan kuyudan çıkan suyla açmalarına ve yapılan mescide ettikleri dualara şahit olmak kelimelerle anlatılmaz” dedi.

togo’da-ramazan-yardimlariyla--(3).jpg

TOGOLU NİNEDEN HAYIR DUASI

Açılan su kuyusunun yanından bir evden gelen Fatıma nenenin, “Bizleri kardeş bilip uzaklardan geldiniz, bizi unutmadınız, bende size en kıymetlimi vermek isterim. Bastonum ve kalan ömrümden daha kıymetli bir şeyim yok. Allah ( c.c. ) kalan ömrümü size versin.” diyerek gönülden yaptığı duanın ümmet bilinciyle yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

togo’da-ramazan-yardimlariyla--(5).jpg

togo’da-ramazan-yardimlariyla--(6).jpg

Etiketler :