TODAİE tercih işlemleri için son gün cuma

TODAİE tercih işlemleri için son gün cuma

Teşkilatı ve bütçesi YÖK'e devredilen Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün akademik kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının yükseköğretim kurumlarına atama tekliflerinin yapılabilmesi için tercih işlemlerine başlandı

ANKARA (AA) - Teşkilatı ve bütçesi Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) devredilen Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün (TODAİE) akademik kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının yükseköğretim kurumlarına atama tekliflerinin yapılabilmesi için tercih işlemleri başladı.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılarak teşkilatı ve bütçesi YÖK'e devredilen TODAİE'nin akademik kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının yükseköğretim kurumlarına atama tekliflerinin yapılabilmesi için tercih işlemlerine geçildi.

7 Ağustos Salı günü başlayan tercih işlemleri, 10 Ağustos Cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

- Atama teklifleri, YÖK tarafından resen yapılacak

Tercih işlemlerinin tamamlanabilmesi için 10 tercihte bulunulmasının zorunlu olduğu hatırlatılan açıklamada, öğretim üyelerinin, tercihte bulundukları devlet yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliğine atanma ve yükseltilme asgari kriterlerini sağlamaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Yerleştirme sonucunda atama teklifi yapılan devlet yükseköğretim kurumunun öğretim üyeliğine atanma ve yükseltilme asgari kriterlerini sağlamayan öğretim üyeleri, bu üniversitelerin meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek "öğretim üyesi" kadrosuna atanabilecek.

Atamasının yapılmasını istemeyenler meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek "öğretim görevlisi" kadrosuna geçebilecek.

Araştırma görevlilerinden doktora eğitimlerini tamamlayanlar ile öğretim görevlileri, meslek yüksekokullarının programlarını tercih ederek "öğretim görevlisi" olarak atanacak.

Tercih yapmayanların, tercih işlemleri sonucunda herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilemeyenlerin ve atama teklifinin yapıldığı yükseköğretim kurumunun asgari kriterlerini sağlamayan öğretim üyelerinin atama teklifleri, Yükseköğretim Kurulu tarafından resen gerçekleştirilecek.

Tercih işlemleri, "https://yoksis.yok.gov.tr" adresinden yapılabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :