TİTCK laboratuvarlarına akreditasyon belgesi

TİTCK laboratuvarlarına akreditasyon belgesi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Analiz ve Kontrol Laboratuvarları, akreditasyon belgesi almaya hak kazandı

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Analiz ve Kontrol Laboratuvarları, akreditasyon belgesi aldı.

Alınan bilgiye göre, TİTCK Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarında, aşı, serum, kan ürünü ve alerjen gibi biyolojik ürünler ile ilaç, kozmetik ve tıbbi cihazların kalite kontrol testleri, ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda yapılıyor.

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyonu Birliğinin (ILAC) üyesi olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarını aşı, cerrahi iğne ve cerrahi ipliklerin de olduğu 11 kriter üzerinden değerlendirdi.

TİTCK laboratuvarları uluslararası kurallara uygun çalıştığını kanıtlayarak akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Belgeyle birlikte analiz sonuçları tüm dünyaca kabul edilecek. Laboratuvar, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinin aşılama programlarında da yer alan aşı ve ilaçların kalite kontrol testlerini yaparak, bölgedeki hakem laboratuvar olma yolunda ilerleyecek.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun İlaç Denetim Sözleşmesi ve İlaç Denetim İşbirliği Planı Otoritesi (PICS) tarafından da denetime tabi tutulması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarına belgesi, 18 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek törenle verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :