"Tırnakçılar" güvenlik kamerasında

"Tırnakçılar" güvenlik kamerasında

Kocaeli'de döviz bozdurmak istediklerini söyleyen 2 kişinin, markettekileri "tırnakçılık" yönetimiyle dolandırarak 800 lira çalmaları güvenlik kamerasına yansıdı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde döviz bozdurmak istediklerini belirten 2 zanlının, market çalışanlarını "tırnakçılık" yöntemiyle dolandırarak 800 liralarını çalmaları güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Sultan Orhan Mahallesi İlyasbey Caddesi'ndeki bir markete gelen 2 kişi, döviz bozdurmak istediklerini belirterek, iş yeri çalışanlarını oyaladı.

Çalışanların dikkatsizliğinden yaralanan zanlılar, sayma bahanesiyle aldıkları paranın bir miktarını çalarak olay yerinden ayrıldı.

Kasadaki sayımda 800 lira eksik çıkması üzerine çalışanlar, durumu polise bildirdi.

Hırsızlık, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, iş yerine gelen "tırnakçılar"ın, dikkat dağıtmak amacıyla işlemler sırasında çalışanlarla sohbet etmesi, döviz karşılığı para sayılırken zanlılardan birinin para destesini kasiyerin elinden alması yer alıyor.

Kayıtlarda, desteyi eline alan zanlı, parayı biraz karıştırdıktan sonra bir bölümünü katlayıp gizleyerek üsttekileri kasiyere geri vermesi, bu sırada da aldığı paraların görünmemesi için cüzdanıyla örttüğü görülüyor.

Daha sonra zanlıların kasiyerle konuşup, bir süre sonra iş yerinden ayrılması da görüntülere yansıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :