Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçmesi

Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto ettikleri gerekçesiyle yargılanan 10 eylemci 3 yıl hapis ve 100 bin cüneyh para cezasına çarptırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır’da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini sağlayan anlaşmayı protesto etmek amacıyla izinsiz düzenlenen gösterilere katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 10 eylemcinin 3 yıl hapis ve 100 bin cüneyh (yaklaşık 32 bin lira) para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza'daki Bulak ed-Dekrur mahkemesi, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini sağlayan anlaşmayı protesto etmek amacıyla düzenlenen "Toprak Cuması" gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 10 eylemciye 3 yıl hapis ve 100 bin cüneyh para cezası verdi.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı.

Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler