Tır Dorsesinde Yakalanan Arif Kocabıyık Hakkında Dikkat Çeken İstihdam İddiası

Tır Dorsesinde Yakalanan Arif Kocabıyık Hakkında Dikkat Çeken İstihdam İddiası

Yurt dışına kaçmaya çalışırken tır dorsesinde yakalanan Arif Kocabıyık'ın geçmişte Konyaaltı Belediyesi'nde çalışmadan maaş aldığı iddiası yeniden gündeme geldi. Meclis Üyesi Sevinç detayları paylaştı.

Hakkında Cumhurbaşkanına hakaret davası bulunan ve yurt dışına çıkış yasağı yer alan sosyal medya yayıncısı Arif Kocabıyık, Bulgaristan'a giden bir tırın dorsesinde gizlenirken Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakalandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından, Kocabıyık'ın geçmiş yıllarda Konyaaltı Belediyesi bünyesinde yaşanan istihdam tartışmaları yeniden kamuoyunun odağı haline geldi.

"8 Ay Boyunca İşe Gelmeden Maaş Aldı"

Olayın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murat Sevinç, 2020 yılındaki Semih Esen dönemine dikkat çekti. Pandemi sürecinde gelen duyumlar üzerine konuyu meclise taşıdıklarını belirten Sevinç, şu ifadeleri kullandı:

"Yazılı dilekçe ile müracaat ettik. Bunun akabinde ismi anılan şahsın Konyaaltı Belediyesi'nde güvenlik görevlisi kadrosunda işe alındığı, işe gelip gitmeyerek bankamatik personeli olarak görev yaptığı yönünde tespitimiz oldu. Bizim siyasi baskımız sonucunda görevine son verildi."

"Sokak Röportajlarıyla Fitne Dağıttı"

Kocabıyık’ın sokak röportajları üzerinden siyasi prim elde ettiğini vurgulayan Sevinç, muhalefetin bu tarz isimleri belediyelerde istihdam ettiğini savundu. Kocabıyık'ın zaman içinde İYİ Parti milletvekili adayı olduğunu ve farklı siyasi figürlerle yan yana geldiğini hatırlatan Sevinç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sokaklarda Suriye'den gelen insanları ve kaçakları sert dille eleştiriyordu. Bugün kendisi bir tır dorsesinin altında kaçarken yakalandı. Gelinen nokta son derece manidardır."

Tır Dorsesinde Yakalanan Arif Kocabıyık Hakkında Dikkat Çeken İstihdam İddiası

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.