Tır devrildi, kasadaki 29 angus sırra kadem bastı

Tır devrildi, kasadaki 29 angus sırra kadem bastı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda devrilen tırdaki 29 angus cinsi büyükbaş hayvan çevreye kaçtı. Kazada sürücü yara almazken, kaçan hayvanları bulmak için arama çalışmaları başlatıldı.

Kaza, Konya’nın Karapınar ilçesi Kesmez Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.D. idaresindeki 33 D 4201 plakalı tır, İskenderun’dan yüklediği 29 adet angus cinsi büyükbaş hayvanı Balıkesir’e götürmek üzere yola çıktı. Yolun yağış nedeniyle kayganlaşması sonucu kontrolden çıkan tır, Kesmez Mahallesi mevkiinde devrildi.

Hayvanlar çevredeki arazilere dağıldı

Kazanın ardından olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürücü M.D., kazayı yara almadan atlatırken, tırın dorsesinde bulunan büyükbaş hayvanlar çevredeki boş arazilere kaçtı. 29 hayvanın kaçması üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı.

Sürücü ve mahalleli seferber oldu

Kaza sonrası büyük bir panik yaşayan sürücü M.D., kaçan hayvanları bulmak için seferber olurken, mahalle sakinleri de çalışmalara destek verdi. Kazadan fiziksel olarak yara almadan kurtulan M.D., yaşadığı stres nedeniyle zor anlar yaşadı.

Soruşturma başlatıldı

Yetkililer, kazayla ilgili olarak tahkikat başlatıldığını açıkladı. Kaybolan hayvanların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Tır devrildi, kasadaki 29 angus sırra kadem bastı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.