Tıp Bayramı programı

Tıp Bayramı programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Birileri de gelip bize, 'Efendim onun herhangi bir bir şeyi yok. O şöyleydi, böyleydi...' Kusura bakmasınlar, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Bunlar, bize bunu yaptılar. Arada fireler olabilir, doğrudur. O gece bizim gazi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri de gelip bize, 'Efendim onun herhangi bir bir şeyi yok. O şöyleydi, böyleydi...' Kusura bakmasınlar, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Bunlar, bize bunu yaptılar. Arada fireler olabilir, doğrudur. O gece bizim gazilerimize, bizim şehitlerimize o kapıları kapatanlar bunun hesabını verecek, eğer vermezse biz bunun hesabını veremeyiz. Bu dünya var bir de ebedi alem var." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tıp Bayramı programında, 15 Temmuz'da Beştepe çevresine F-16'lar ve helikopterlerden bomba yağdırıldığını anımsattı.

Savunmasız insanların elinde silah değil sadece Türk bayrakları bulunduğunu, dillerinde ise şehadet olduğunu vurgulayan Erdoğan, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile şehadete koşarken, demokrasiye yürürken darbecilerin, onların üzerine bomba yağdırdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesinin kayıtları aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin nasıl büyük bir badire atlattığını bizlere ispat ederken ne kadar inançlı, güçlü bir millet olduğunu göstermesi bakımından da çok önemliydi." dedi.

Türk milletiyle iftihar ettiğini, böyle bir millete hizmet etme görevini kendisine lütfettiği için de Allah'a hamdettiğini belirten Erdoğan, görüntülerin, meselenin sadece bir darbe girişimi değil aynı zamanda ülkenin işgali için bir teşebbüs olduğunu gösterdiğine dikkati çekti.

Milletin direnişi ve gözü pek sağlık personelinin destekleriyle bu belanın bertaraf edildiğine işaret eden Erdoğan, vatandaşlar tankın önüne dikilip göğüslerini siper ederken sağlık çalışanlarının da canları pahasına hizmet sunduğunu, kaçmadığını, yaralıları sedyelerle hastaneye taşıdığını anlattı.

Erdoğan, sağlık çalışanlarının hem ambulanslarda hem de hastanelerde hizmet sunduğuna değinerek, bu fedakarlıkların unutulmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Sağlık çalışanlarının bunu, yeminlerine sadık kalarak yaptığını vurgulayan Erdoğan, bu fedakarlığın 14 Mart 1919'da işgale karşı bayrak açan tıbbiyeliler gibi vatan, bağımsızlık ve gelecek için yapıldığını söyledi.

Ankara ve İstanbul'daki bazı hastanelerde çalışanların, ellerindeki imkanlardan daha fazla gayret sarf ettiğine değinen Erdoğan, ihanet çetesinin sahip olduğu bir hastanede ise gelen yaralılara, "Kimin için yaralandıysanız gidin tedavinizi o yapsın." diyecek kadar insanlıktan çıkanların olduğunu bildiğini aktardı.

Şu anda ne o öyle bir hastane bulunduğunu ne de bu sözü söyleyenlerin artık bu kutsal unvanını kullanabildiğini belirten Erdoğan, "Bitti o iş. Birileri de gelip bize, 'Efendim onun herhangi bir bir şeyi yok. O şöyleydi, böyleydi...' Kusura bakmasınlar, acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Bunlar, bize bunu yaptılar. Arada fireler olabilir, doğrudur. O gece bizim gazilerimize, bizim şehitlerimize o kapıları kapatanlar bunun hesabını verecek, eğer vermezse biz bunun hesabını veremeyiz. Bu dünya var bir de ebedi alem var." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da meydanlarda, sonrasında da hastanelerde ülke için nöbet tutan, 14 Mart ruhuyla işgalcilere direnen tüm sağlık görevlileri ve vakıf hastanelerinde bu ruhla çalışanlar ile devlet hastanesi gibi hizmet veren özel hastanelere teşekkür etti.

14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihin bir iftihar vesikası ve tıp camiasına minnettarlığın bir ifadesi olduğuna işaret eden Erdoğan, her 14 Mart'ta hem son bir yılın değerlendirildiğini hem de son 14 senenin bilançosunun çıkarıldığını söyledi.

14 yıl önce 2002'de iktidara geldiklerinde öncelik verecekleri alanlar arasında sağlığın bulunduğunu söylediklerini anımsatan Erdoğan, 14 yılda en büyük başarıların sağlandığı alanlar arasında da sağlığın yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında tarihinin en büyük dönüşümü geçirdiğini dostun da düşmanın da kabul edeceğini dile getirdi. Erdoğan, bu reform sürecinde sağlık sisteminin insanı merkeze alan bir şekilde yorumlandığını, farklı kurumlarda, farklı statülerde hizmet veren tüm kamu hastanelerini tek çatı altında toplayarak işe başladıklarını ifade etti. Buna karşı çıkanların bulunduğunu belirten Erdoğan, bu kişilere, "Eğer oradan benim bir vatandaşım sağlam girip hasta çıkıyorsa ne hijyen ne hiçbir şeyin olmadığı bir hastaneyi siz yönetemiyorsunuz." dediğini aktardı.

Aklına gelenin hastane kurduğunu, hiçbirinin doğru dürüst çalışmadığını, bu nedenle hastanelerin tek çatı altında toplandığını vurgulayan Erdoğan, büyük bir altyapı hamlesi başlattıklarının altını çizdi.

2002'de bin 156 olan sağlık tesisi sayısına 14 yılda 3 bin 480 yeni tesis ilave edildiğini ayrıca 7 bin 600 aile sağlığı merkezi ile 7 bin 945 birinci basamak sağlık kuruluşu açtıklarını belirten Erdoğan, 2002'de 378 bin olan sağlık çalışanı sayısının 14 yılda yaklaşık 500 bin ilave ile çok daha güçlendiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 875 bin sağlık çalışanı bulunduğunu, bunun yeterli olmadığını bildirdi. Sağlık üniversiteleri de kurmaya başladıklarına, buralarda doktor, hemşire, eczacı gibi sağlık personelinin yetiştirileceğine dikkati çeken Erdoğan, doktor, hemşire ve eczacı yetiştirilmesi için rektörlere her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :