TİMAV Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu'nun 6'ncısı Cumartesi günü başlıyor

TİMAV Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu'nun 6'ncısı Cumartesi günü başlıyor

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı önderliğinde düzenlenen VI. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu, 'Olağandışı Dönemlerde Ahlak ve Vicdan Ekseninde Değişim, Süreklilik ve Sürdürülebilirlik' temasıyla 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) önderliğinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Lübnan Trablus Üniversitesi, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Pakistan Abdul Wali Khan Üniversitesi, Cezayir Kostantiniyye 3 Salah Boubnider Üniveristesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İlim ve Hikmet Araştırmaları Merkezi (İLHAM) tarafından düzenlenen VI. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu, 'Olağandışı Dönemlerde Ahlak ve Vicdan Ekseninde Değişim, Süreklilik ve Sürdürülebilirlik' temasıyla 22-23 Mayıs tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nın sempozyum hakkındaki açıklaması şöyle: 

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) olarak üzerinde hususiyetle durduğumuz, organizasyonlarını hassasiyetle yürüttüğümüz, insanlığın bilimsel ve kültürel mirasının sürekliliği adına önemsediğimiz ve bugüne kadar onlarca ülkeden yüzlerce akademisyenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz vakfımızın ana çalışma alanları arasında bulunan din eğitimi ve dini araştırmalar alanlarında niteliğin artırılması, ilmî çalışmalara destek olunması ve bilimsel çalışmalar ortaya koymak maksadıyla düzenlediğimiz Uluslararası Sempozyum serimizin bu yıl altıncısını düzenliyoruz.

Vakfımız  önderliğinde, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Lübnan Trablus Üniversitesi, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Pakistan Abdul Wali Khan Üniversitesi, Cezayir Kostantiniyye 3 Salah Boubnider Üniveristesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İlim ve Hikmet Araştırmaları Merkezi (İLHAM) ortaklığıyla  düzenlenecek sempozyumumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, paydaşlarımıza, akademisyen ve katılımcılarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Sosyal bilimlerin bütün dallarını ilgilendiren olağandışı koşullarda ahlak ve vicdan ekseni bağlamında ortaya konulacak bütün entelektüel ve akademik katkıların değerli olduğunu düşünüyoruz.

İnsanlık tarihi boyunca farklı çağ ve dönemlerde doğal felaketler, salgın hastalıklar ve ekonomik rekabet temelli savaşların yaşandığı malumdur. Ve insanlık bunları doğru yönetecek yolları bulmaya çalışmıştır. Tüm dünyada 2020 yılı Covid-19 virüsünün insanı biyolojik, toplumsal ve psikolojik olarak tehdit ettiği ve onun bireysel, sosyal yaşam alanını büyük bir bilinmeze ittiği olağandışı bir yıl olarak deneyimlenmiştir. Böyle zamanlarda ve insanı endişe, tereddüt ve korkuya sevk eden benzer başka zamanlarda onun türsel devamlılığı için birtakım felsefi, teolojik, sosyolojik, antropolojik, psikolojik, politik, ekonomik, hukuki, iletişimsel, teknolojik, ekolojik, etik vb. yeni analizlere ve çözümlere ihtiyaç duyulmaktadır. Böyle bir dönemde insanlık için bir kurtuluş reçetesi aramak, geçmişten ders alıp yarına ilişkin bir umut ışığı taşımak için arayışı devam ettirmek hepimizin görevidir.

Bu nedenle 22-23 Mayıs tarihlerinde küresel ölçekte devam eden salgın nedeniyle online olarak gerçekleştireceğimiz sempozyumun ana temasını, önce olağandışı dönemlerde insanın ahlaki ve vicdani konumlanmasının bir saptamasını yapmak, sonra bu konumlanma evreninin değişim, süreklilik ve sürdürülebilirliğini müzakere etmek gayesi ile “Olağandışı Dönemlerde Ahlak ve Vicdan Ekseninde Değişim, Süreklilik ve Sürdürülebilirlik” olarak belirledik.

Bugüne kadar Konya, Bosna Hersek-Saraybosna, İspanya-Sevilla, Kazakistan-Çimkent ve Mardin’de gerçekleştirilen sempozyumlarda insanlığın ortak problemlerine dikkat çeken ve çözüm üretmeye çalışan çok farklı başlıkların işlendiğini, günümüz dünyasının sorunlarına ışık tutacak önemli mesajların verildiğini ve ortaya önemli eserlerin çıktığını ifade etmekten onur duyarız.

Sadece Müslümanlara değil tüm insanlığa hitap eden bir dinin mensupları olarak insanlığa seslenmek, bilgi ve hizmet üretmek gibi maksatlarla bu çalışmaları büyük bir özveriyle devam ettiriyoruz. Uluslararası işbirlikleri olan, düzenlediği organizasyonlarla ülkesi ve ümmet coğrafyası ile birlikte dünyanın farklı bölgelerine ulaşan,  insanlar ve toplumlar arasında iletişim ve etkileşim yolları geliştirmeye çalışan bir kurum olarak, olağandışı bir dönemde bulunsak da bu çalışmaları sekteye uğratmak istemedik. Bu yüzden diğer projelerimizde olduğu gibi bu yılki sempozyumu da dijital mecrada yapmaya karar verdik.

Akademisyen, araştırmacı, aydın, gazeteci, öğretmen, öğrenci, STK üye ve temsilcileri ile ilgi duyan tüm katılımcıları her biri birbirinden değerli  yerli ve yabancı 80 bildirinin sunulacağı sempozyumumuza  bekliyoruz. Katılımcılar, oturumlara sempozyum web sayfamızdan  (www.udakb.timav.com.tr) rahatlıkla  ulaşılabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.