TİMAV, geleceği̇n yazarlarını yeti̇şti̇ri̇yor

TİMAV, geleceği̇n yazarlarını yeti̇şti̇ri̇yor

KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürüttüğü "Geleceğin...

KONYA (AA) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürüttüğü "Geleceğin Yazarları Buluşuyor" projesi ile İmam Hatip Lisesi'nde (İHL) okuyan gençlere yazarlık eğitimi veriyor.

Geçen yıl ilki yapılan ve ortaya konan başarı nedeniyle bu yıl da ikinci kez uygulamaya konulan proje, İHL'de okuyan gençlerin yazma kabiliyetini geliştirmeyi ve okumayla olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Ocak ayında başlayan ve 6 aydır devam eden proje kapsamında 50 öğrenci, yazarlarla haftalık düzenli seminerlerle bir araya geldi.

Farklı yazı türleri ve teorik olarak edebiyat alanına ilişkin seminerler dizisi şeklinde devam eden eğitimlerde, gençlere edebiyat ve yazarlığın boyutları anlatıldı.

Proje kapsamında 20 hafta boyunca devam eden eğitimlerde yazarlarla bir araya gelen gençler, yazar atölyesi çalışması ile erken yaşlarda uzman yazarlardan ders alma imkanına kavuşmuş oldu.

Seminerler boyunca alanında uzman yazarlarla bir araya gelen gençler, dil hassasiyeti, medya okuryazarlığı, şiir tahlili, okuma ve yazma hikayeleri, yaratıcı yazarlık, çocuk edebiyatı, öykü, roman ve şiir yazım kuralları, hikaye tahlilleri, sinema edebiyatı gibi başlıklarda eğitim aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :