TİMAV 7. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu 8-9 Ekim'de Konya'da

TİMAV 7. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu 8-9 Ekim'de Konya'da

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nın bu yıl yedincisini "İnsanı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?" temasıyla düzenlenen Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu 8-9 Ekim tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilecek

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nın (TİMAV) bu yıl yedincisini "İnsanı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?" temasıyla düzenlenen Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu 8-9 Ekim tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilecek.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'ndan yapılan açıklamada 7. Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu hakkında şu bilgiler verildi:

Sempozyumun Amacı: Dünyanın ve insanlığın köklü bir dönüşüm geçirerek büyük ölçekli değişimlere hazırlandığı bir çağda, insanlığın tanımı, kapsamı, işlevi ve doğasıyla ilgili düşünceleri yeniden müzakere etmek, değerlerin ve eğitimin kıstaslarının neler olabileceği sorularına cevap aramak.

Sempozyumun Ana Teması: “İnsanı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?
Değerlerin Dönüşümü, Dönüşen Değerler ve Geleceğin İnşasında Eğitimin Gücü”

Sempozyum Yeri ve Tarihi: Konya / 08-09 Ekim 2022

Sunulacak yerli ve yabancı toplam bildiri Sayısı: 69

Sempozyum web sayfası : https://udakb.timav.com.tr

Özet Bilgi:

Kısa adı TİMAV olan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak; 1994 yılından bu yana yerel, ulusal, uluslararası boyutta çeşitli araştırmalar, sempozyumlar, çalıştaylar ve öğrencilerimize yönelik eğitim faaliyetleriyle insanlığa fayda üretmenin, ilim ve hikmet arayanlarla, ilim ve hikmet yolunda insanlığa değer üretmek kaygısı güdenlerle, insanlığın ortak iyiliğini hedefleyenlerle omuz omuza vererek; insanlığa faydalı olmak gayreti içindeyiz. Bu çerçevede tek bir merkezde kalmadan, dünyanın farklı bölgelerinde bu faaliyetlerimizi sürdürmeyi ve büyütmeyi kendimize gaye olarak benimsemiş durumdayız.

Varlık gayemiz kapsamında yürüttüğümüz, Vakfımız ve ilim dünyası adına vazgeçilmez klasikler haline gelen birçok projemizden birisi de Uluslararası Dini Araştırmalar Sempozyum serisidir.

TİMAV olarak üzerinde hususiyetle durduğumuz, organizasyonlarını hassasiyetle yürüttüğümüz, insanlığın bilimsel ve kültürel mirasının sürekliliği adına önemsediğimiz ve bugüne kadar onlarca ülkeden yüzlerce akademisyenin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz vakfımızın ana çalışma alanları arasında bulunan din eğitimi ve dini araştırmalar alanlarında niteliğin artırılması, ilmî çalışmalara destek olunması ve bilimsel çalışmalar ortaya koymak maksadıyla 2013 yılından bu yana her yıl farklı bir tema ile, farklı bir coğrafyada düzenlediğimiz “Uluslararası Dini Araştırmalar ve İnsan Sempozyumu” serimizin yedincisini, küresel ölçekte tam anlamıyla henüz bitmeyen salgın nedeniyle hibrit olarak 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde Konya’da gerçekleştireceğiz.

Sempozyumumuzun başlığını; dünyanın ve insanlığın köklü bir dönüşüm geçirerek büyük ölçekli değişimlere hazırlandığı bir çağda, insanlığın tanımı, kapsamı, işlevi ve doğasıyla ilgili düşünceleri yeniden müzakere etmek, değerlerin ve eğitimin kıstaslarının neler olabileceği sorularına cevap aramak gayesi “İnsanı Nasıl Bir Gelecek Bekliyor? Değerlerin Dönüşümü, Dönüşen Değerler ve Geleceğin İnşasında Eğitimin Gücü” olarak belirledik.

Bugüne kadar Konya, Bosna Hersek-Saraybosna, İspanya-Sevilla, Kazakistan-Çimkent ve Mardin’de gerçekleştirilen sempozyumlarda insanlığın ortak problemlerine dikkat çeken ve çözüm üretmeye çalışan çok farklı başlıkların işlendiğini, günümüz dünyasının sorunlarına ışık tutacak önemli mesajların verildiğini ve ortaya önemli eserlerin çıktığını ifade etmekten onur duyarız.

Sadece Müslümanlara değil tüm insanlığa hitap eden bir dinin mensupları olarak insanlığa seslenmek, bilgi ve hizmet üretmek gibi maksatlarla bu çalışmaları büyük bir özveriyle devam ettiriyoruz.

Program Ortaklarımız:

1-Necmettin Erbakan Üniversitesi /Konya –Türkiye

2-Selçuk Üniveristesi /Konya-Türkiye

3-Artuklu Üniversitesi /Mardin-Türkiye

4-Trablus Üniversitesi / Lübnan

5-Ahmet Yesevi Üniversitesi / Kazakistan

6-Kostantiniyye 3 Salah Boubnider Üniveristesi

7-Abdul Wali Khan Üniversitesi / Mardan-PAKİSTAN

8-Konya Büyükşehir Belediyesi

9-İlim Ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM)

Ana Başlıklardan bazıları:

Değerler ve Toplumsallaşma

Küresel ve Yerel Sistemlerde Eğitim İdeolojisi ve Kültürel Temelleri

Geleceğin İnşasında Popüler Kültür, Küresel Kültür ve Yerel İmkânlar

Eğitimin Sosyolojik Boyutu

Sınıfsal Anlamda Daha Eşit Bir Gelecek İnşa Etmenin İmkân ve Fırsatları

Geleceği Kurgulamak, Ütopya, Distopya ve Bilim Kurgu

Metaverse, Geleceğin Dönüşümü ve Eğitim

Beşerî Sermayenin Üretiminde Çevrimiçi Modeller ve Yeni Modellerin İmkânı

Eğitimin Dönüştürücü Rolüne Tarihsel Örnekler

Değerlerin Dönüşümü ve Dönüşen Değerlere Tarihsel Örnekler

Değerler Çerçevesinde Eğitimcinin Eğitimi

Sosyalleşme ve Sosyal Medya

Yeni Eğitim Modellerinin Ürettiği Değerler

Nitelikli Eğitim Kurumlarına Sahip Olmak İçin Ekonomik Güç Zorunlu mudur?

Gelişmişlik – Eğitim Seviyesi ve Kalitesi: Eğitim ve Bireysel-Toplumsal Sınıf Atlama

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.