TİM üyeleri ile istişare toplantısı

TİM üyeleri ile istişare toplantısı

Başbakan Yıldırım: (3)- "Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın, Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye'nin dostluğuna güvenin, Türkiye'nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazg

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın, Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin. Türkiye'nin dostluğuna güvenin, Türkiye'nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir." dedi.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Kamu alım imkanı getireceklerini, doğudaki illerde yapılan yatırımlarda alım garantisi verdiklerini belirten Yıldırım, daha fazla yatırım açığı olan bölgelere işaret ederek, salonda bulunanlara, "Büyük bir kalkınma seferberliği başlatıyoruz. Bu konuda sizi göreve davet ediyorum. Ciddi anlamda biz yapacağınız her hayırlı işte, her yatırımda ortağınız olacağız. Bu işi bu noktaya getirene kadar çok uğraştım, beni yalnız bırakmayın." diyerek seslendi.

Yıldırım, eskiden "Biz devletiz, firmalarla ortaklık mı olur, onlar gelecek bizim karşımızda böyle duracak" denildiğini belirterek, "Geçti o günler. Şu anda patron millettir, millet. 15 Temmuz'da patronun millet olduğunu gördük. Devlet de herkes de hepimiz, milletin emrindeyiz. Ne diyorsa onu yapacağız, kafamıza göre iş yapma yok." ifadesini kullandı.

15 Temmuz'un, Türkiye'nin yeni bir ufka doğru yol aldığı günlerin başlangıcı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, birçok konuda milletin uyandığını ve vatandaşın da "birliğimizi, beraberliğimizi bozacak hal ve hareketlerden vazgeçin, memleket meselelerini uzlaşın, konuşun." şeklinde bir mesaj verdiğini kaydetti.

Yıldırım, ülkenin bölgede huzurun ve istikrarın devamına daha fazla katkı sağlaması için daha fazla güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Otomatik sistemi getireceklerini, Türkiye Varlık Fonu kuracaklarını bildiren Yıldırım, salonda bulunanlara "(Potansiyeli keşfet) diyorsunuz, sizin logonuz bu. Tezahürat bizden, iş yapmak sizden. Hesap belli, sattığımızın aldığımızdan fazla olması lazım. Hep satmaya kulak kabartacağız, satın almada duymazdan geleceğiz." dedi.


- "Bu işin tekrarında ne olacağını iyi hesap etsinler"


Yıldırım, bir daha darbe girişimine yeltenenler olunca, başlarına ne geleceğinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizerek, "(Bu olmadı bir daha deneriz) diye aklından geçirenler varsa bu işin tekrarı yok. Bu işin tekrarında ne olacağını iyi hesap etsinler. Dostlarımıza son çağrımız şu, bırakın Türkiye'nin enerjisini azaltacak adamların oyunlarıyla boş vakit geçirmeyin, Türkiye'nin dostluğuna güvenin, Türkiye'nin dostluğu sizin de bölgenin de dünyanın da barışı ve esenliği için vazgeçilmezdir." diye konuştu.

Rusya'nın talihsiz bir olay yaşadığına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, "Ne Rusya ne biz, sürdüremedik. Bir araya geldik, yanlış sona erdi. Artık yönümüzü daha ileriye, daha güzel işbirliklerine çevirdik." dedi. Yıldırım, bu durumun her iki ülke halkı için olması gereken bir şey olduğunu söyledi.

Bölgesel konuları en iyi değerlendirecek ve en doğru çözümü üretecek bölge ülkeleri olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bölgeden uzak, olayların inceliklerini, detaylarını, doğuracağı sonuçları bilmeyenlerin burada rol alması nelere mal oldu gördük. Ne kadar bedel ödendi. Suriye'de 500 bin günahsız insanın kanına girdiler. 3 milyon insan Türkiye'de. Bütün bunlar ortadayken, Türkiye bunun merkezindeyken çözümü başka yerlerde aramak 'bu bölgenin sorunlarını bilmemenin ötesinde, bitmesini istememek' anlamına gelir.

Bundan böyle artık Türkiye, bu konularda bölge ülkeleriyle Suriye konusu başta olmak üzere daha yakın çalışacak. Nasıl İsrail ile sorunlarımızı bir noktaya getirdiysek, çözdüysek, nasıl Rusya ile işleri tekrar rayına soktuysak, Suriye'de de bölgedeki diğer ülkelerde de çok daha güzel gelişmeleri inşallah yaşayacağız. Bunun süreci başlamıştır, adımları atılmıştır. Bunun sonuçlarını da hep beraber göreceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :