TİM üyeleri ile istişare toplantısı

TİM üyeleri ile istişare toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)"Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir. FETÖ'yü, silahlı kuvvetleriyle, yargısıyla, polisiyle, diğer kurumlarıyla bürokrasiden nasıl kazıyorsak, iş dünyasından da aynı şekilde temizlem

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir. FETÖ'yü, silahlı kuvvetleriyle, yargısıyla, polisiyle, diğer kurumlarıyla bürokrasiden nasıl kazıyorsak, iş dünyasından da aynı şekilde temizlememiz şarttır. Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak bu şekilde, örgütün finans kaynaklarını da kurutarak başarıya ulaştırabiliriz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Burada konuşan Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün sözde kalemşörleri, profesörlerinin "Bu millet öyle silahların karşısına dikilemez, hemen bunlar kaçarlar, sokağa da çıkamazlar." dediğini hatırlattı. Çağrısı üzerine milletin anında meydanlara döküldüğünü, bununla kalmayıp tankların önüne geçtiğini, şehit olduğunu belirten Erdoğan, bunu sadece erkeklerin değil, kadınların da yaptığını, gövdesi parçalanırcasına kadınların Nene Hatun'u hatırlatarak şehit düştüğünü söyledi.

"Aynı şekilde yaşlı amcalar, işte Kazan'da Mustafa amcamız, hiç yılmadan o karşısındaki silahlının üzerine gidiyor ve vurdukça o hala ısrarla ne diyor 'vur.' Böyle bir yapı var." diyen Erdoğan, milletin genciyle yaşlısıyla farkını ortaya koyduğunu vurguladı.

Erdoğan, bu süreçte Türkiye'deki her kesim gibi iş dünyasının da ihracatçıların da sağlam bir duruş sergilediğini dile getirerek, bir yandan demokrasinin, milli iradenin, hükümetin yanında olduklarını ifade eden iş adamlarının, diğer yandan da asli görevleri olan üretimi, ihracatı aksatmadan sürdürdüğünü kaydetti. 16 Temmuz'da piyasaya 2,5 milyar doların hemen Türk Lirası'na çevrilerek piyasaya sunulduğunu belirten Erdoğan, geçmişte tam aksine paraların toplandığını, marketlerden, dükkanlardan stok yapıldığını, herkesin evine çekildiğini anımsattı.

Milletin gayet rahat, sabahlara kadar meydanları festival yerine dönüştürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, sanatçıların, sporcuların, aydınların düşüncelerini milletle paylaşarak, farklı bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ertesi günü 16 Temmuz'da, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Panama ve Guatemala'ya göndereceği heyetlerin gidişini iptal etmeyerek, vazifesine dört elle sarılmasını çok önemli gördüğünü dile getirdi.

- "Şeytani bir zihinsel yapı"

Bu hain oyunun en önemli ayaklarından birisinin de Türkiye'nin ekonomisinin çökertilmesi olduğunun altını çizen Erdoğan, iş adamlarının kendi gündemlerini takip ederek, milletin, 11 milyar dolar döviz bozdurup piyasaların dengesinin zedelenmesine izin vermediğini ve bu oyuna da bozduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerden özellikle iki konuda yardım talep ediyorum, birincisi yurt dışındaki tüm muhataplarınıza bu darbe girişiminin gerçek yüzünü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için bir tehdit olduğunu anlatmanızdır. Hatta ve hatta o camiadan dostlarınız, arkadaşlarınız olabilir, ben diyorum ki bunları da ifşa etmeniz lazım. Bunları savcılıklarımıza, emniyet teşkilatımıza bildirmeniz lazım. Niye? Bu, bizim üzerimize bir vatanseverlik borcudur. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz. Onun için de bunu milletle beraber yapacağız. Şikayetçi sıfatıyla bunları bildirmeniz lazım. Herkesi istihbarat, emniyet bilemeyebilir veya gecikebilir, işte adam kaçabiliyor. Niye? Çünkü her yere bunlar girmişler, tam virüs. Ondan sonra da fırsatını bulduğu anda kaçıp gidebiliyor. Bunların diyelim ki silahlı kuvvetlerde, emniyet teşkilatında enteresan olan bir özelliği şu, oradaki imamlık görevini siviller vasıtasıyla yürüttüler. Siviller vasıtasıyla da bu adımları sinsice attılar. Öyle tahsil mahsil falan bunlarda çok önemli değil, sadece maharet önemli."

FETÖ'yü "şeytani bir zihinsel yapı" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17-25 Aralık yargı ve polis darbe girişimini, benim şahsi meselem olarak görüp, 15 Temmuz silahlı darbe girişimiyle hala gerçekleri kavrayamayanlar, bu örgütün iflah olmaz parçalarıdır. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur." değerlendirmesini yaptı.

- "Nereye varırsa varsın yapacağız"

Erdoğan, zalime merhametin, mazluma eziyet, haksızlık olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ mensuplarının başını tıpkı PKK, DAİŞ mensupları gibi demokrasiden ve hukuk devleti ilkesinden taviz vermeden ezmekte kararlıyız. Sizlerden bu mücadeleye özellikle kendi alanınızda, içinizde destek vermenizi bekliyorum. Finans altyapısı olmayan hiçbir örgütün gücünü muhafaza edebilmesi mümkün değildir. FETÖ'yü silahlı kuvvetleriyle, yargısıyla, polisiyle, diğer kurumlarıyla bürokrasiden nasıl kazıyorsak, iş dünyasından da aynı şekilde temizlememiz şarttır. Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak bu şekilde örgütün finans kaynaklarını da kurutarak başarıya ulaştırabiliriz. Bazıları bize akıl veriyor, Batı'dan falan... 'İşte bürokraside binlerce insanı atıyorsunuz ama bu bizi endişeye sevk ediyor.' Bunu diyenler, kendilerinde nelerin olup bittiğinden sanki haberleri yok. Kendileri bunu çok çok farklı şekilde yaptılar."

Doğu Almanya-Batı Almanya birleşmesinde ayıklamaya gidildiğini, yüz binlerce devlet görevlisinin görevden alındığını hatırlatan Erdoğan, "Siz bunları yapıyorsunuz, bize de kalkıyorsunuz akıl vermeye... Kendilerine telefon görüşmemizde de söyledim, bize bu endişelerden bahsediyorsunuz da siz bunları Doğu Almanya-Batı Almanya birleşmesinde bizden çok daha ileri boyutta yaptınız. Biz bunu yapacağız, ülkemiz, milletimiz için yapacağız. Nereye varırsa varsın, 10 bin, 20 bin, 50 bin, 60 bin, 100 bin, 200 bin... Nereye varırsa varsın yapacağız. Bunu temizlemeye mecburuz. Kurumların adını vermeyeceğim, hangi kurumda olursa olsun." diye konuştu.

- "Ürpermemek mümkün değil"

Erdoğan, şu anda yargıdan gelen bazı şeyleri görünce ürpermemenin mümkün olmadığını kaydederek, FETÖ'nün, devletin kurumlarında iş adamlarını, yatırımcıyı nasıl haraca bağlandığının şimdi çok daha açık görüldüğünü söyledi.

FETÖ'ye giden her kuruşun, millete sıkılan kurşun olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü o kurşunlar, işte o kuruşlarla finanse ediliyor. Ülkem ve milletim adına bu örgütü tüm unsurlarıyla, mensuplarıyla içinizden temizleyeceğiniz konusunda ben sizlere güveniyorum." dedi.

(Sürecek)




TİM üyeleri ile istişare toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler