TİKA'nın Romanya ve Kosova'daki faaliyetleri

TİKA'nın Romanya ve Kosova'daki faaliyetleri

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bükreş'te faaliyet gösteren Sf. Pantelimon Acil Hastanesine tıbbi ekipman ve...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bükreş'te faaliyet gösteren Sf. Pantelimon Acil Hastanesine tıbbi ekipman ve anestezi cihazı temin etti, Kosovalı yerli üreticileri desteklemek amacıyla da Priştine'de geleneksel ve doğal ürünler fuarı açtı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bükreş Sf. Pantelimon Acil Hastanesinin Ortopedik Cerrahi Bölümüne hastalara daha modern koşullarda hizmet verilmesi için ihtiyaç duyulan tıbbi ekipman ve anestezi cihazı desteğinde bulunuldu.

Açıklamada, yeni cihazlarla cerrahi operasyon gerektiren tüm tedavilerin daha kolay bir şekilde yapılabileceği belirtildi.

Sf. Pantelimon Acil Hastanesi, 12 klinik ve yaklaşık 520 yatak kapasitesiyle acil müdahale hastanesi olarak Bükreş ve çevresine hizmet veriyor. TİKA, gerçekleştirdiği projeyle hastanenin Sağlık Bakanlığı "Uyum Programı" çerçevesinde kapasite artırımı ve modernizasyonuna katkı sağladı.

- TİKA'dan Kosova'da geleneksel ve doğal ürünler fuarı

TİKA ayrıca Kosova ve Arnavutluk'ta faaliyet gösteren kadın dernekleri ve yerel üreticilerin yöresel ürünlerinin pazarlanmasını desteklemek amacıyla Priştine'de geleneksel ve doğal ürünler fuarı açtı.

Kosova, Arnavutluk ve Karadağ'dan 62 dernek ve 20 üreticinin katıldığı fuarda halı, kilim gibi el emeği yöresel desenlerin ve renklerin yanında doğal gıda ürünleri sergilendi.

Açıklamada, derneklerin ürünlerinin tanıtım ve satışının kolaylaştırılması amacıyla düzenlenen fuarda TİKA'nın desteğiyle birçok üreticinin ilk kez ürünlerini ve eserlerini sergilediği belirtildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :