TİKA'nın gönüllü elçilerinden Cibuti köylerine sağlık yardımı

TİKA'nın gönüllü elçilerinden Cibuti köylerine sağlık yardımı

Tecrübe Paylaşım Programı ile Cibuti'nin köylerine giden öğrenciler, kısıtlı imkanlara sahip bölge halkına, hijyen seti ve ilk yardım çantalarını dağıttı

ADDİS ABABA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) koordinasyonunda Cibuti'ye giden gönüllü öğrenciler, kırsal kesimde yaşayan köy sakinlerine TİKA'nın hazırladığı hijyen seti ve ilk yardım çantalarını ulaştırdı.

"2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile ülkeye giden öğrenciler, ülkedeki salgın hastalıklarla mücadele ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi ile toplumsal bilinç ve duyarlılığın artırılması amacıyla sağlık ocağı bulunmayan köylere yönelik yapılan hijyen, kişisel bakım seti ve ilk yardım çantası hibesi programına katıldı.

Öğrenciler, Cibuti Sosyal Kalkınma Ajansı ve TİKA Cibuti Program Koordinatörlüğü iş birliğinde yürütülen kampanya kapsamında hazırlanan 80 adet hijyen ve kişisel bakım seti ve 40 adet ilk yardım çantasını, Cibuti’nin Arta vilayetinde bulunan Gabla Calen köyünde dağıtarak bunların kullanımına ilişkin eğitimler düzenledi.

- "Hoşgeldin Türkiye"

Programın ikinci ayağında Cibuti’nin Etiyopya sınırında bulunan Dikhil Vilayeti'nin Abaitou köyüne giden ve burada büyük coşku ve yerel danslar eşliğinde “Hoşgeldin Türkiye” sloganlarıyla karşılanan üniversite öğrencileri, bölge kaymakamı ve köy liderleri eşliğinde 80 adet hijyen ve kişisel bakım seti ve 40 adet ilk yardım çantasının dağıtımını gerçekleştirdi.

Kısıtlı imkanlarla temizlik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı köylerdeki ihtiyaçları gidermek ve salgın hastalıkla mücadele kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmak üzere yapılan projede Cibuti’nin tüm taşra vilayetlerinde malzeme ve ekipman dağıtımları sürüyor.

- Tecrübe Paylaşım Programı nedir?

Türkiye'deki farklı üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu gibi TİKA'nın faaliyet coğrafyasında yer alan ülkelerdeki gençlerle etkileşimini ve karşılıklı tecrübe paylaşımını kapsayan program, öğrencilerin ülkeler arasında "dostluk köprüleri" kurmasını amaçlıyor.

"2018 Tecrübe Paylaşım Programı" ile 8 Eylül'e kadar 30 ülkeye gidecek yaklaşık 500 öğrenci, bu ülkelerde Türkiye ve Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yerinde inceleyerek 100'e yakın proje ve faaliyete katılacak.

TİKA'nın programı kapsamında üniversite öğrencileri Nijer, Arnavutluk, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gana, Gürcistan, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Lübnan, Makedonya, Mozambik, Namibya, Özbekistan, Romanya, Senegal, Sırbistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Ürdün, Moldova ve Güney Afrika'yı ziyaret ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :