TİKA'nın gönüllü elçileri Kolombiya'da

TİKA'nın gönüllü elçileri Kolombiya'da

"Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Kolombiya'ya gelen gönüllü elçiler, Armenia bölgesindeki kahve üretim çiftliklerini gezdi- Kahvenin tarihi ve üretim süreci hakkında bilgi alan gönüllü elçiler, kahve toplama, temizleme, ayıklama ve işleme süreçlerin

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Kolombiya'ya gelen gönüllü öğrenciler, kahve üretim çiftliklerini gezdi ve üretim sürecine dahil oldu.

TİKA'nın koordinasyonunda Güney Amerika'da ilk kez gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Programı'na katılan 13 üniversite öğrencisi, Kolombiya'nın Armenia bölgesi ve başkent Bogota'da çeşitli faaliyetlere katıldı.

Öğrenciler, programın ilk ve ikinci gününde temel İspanyolca eğitimi aldı ve program boyunca öğrendiklerini uygulama imkanı buldu.

Gönüllü elçiler, kahve ihracatında dünyanın önde gelen ülkelerinden Kolombiya'nın Armenia bölgesindeki kahve üretim çiftliklerinde çeşitli aktivitelere katıldı. "Parque del Cafe" parkına giden öğrenciler, kahve üretimini yakından gözlemleme fırsatı buldu. Parkta, kahvenin tarihi ve üretim süreçleri hakkında bilgi alan öğrenciler, aynı zamanda bir kahve müzesi olan parkta Latin Amerika kültürü hakkında gözlem yapma imkanına sahip oldu.

Daha sonra Armenia bölgesindeki Cordoba köyünde başka bir kahve çiftliğine giden gönüllü öğrenciler, tarlada kahve toplama, temizleme, ayıklama ve işleme süreçlerine dahil oldu. Çiftliğin sahibi Kolombiyalı aileyi ziyaret eden gençler, ailenin kendileri için verdiği öğle yemeğe katıldı ve ülkedeki kırsal hayata ilişkin bilgi aldı.

TİKA'nın gerçekleştirdiği programa katılan gönüllü elçiler, ihtiyaç sahibi Kolombiyalılara başkanlık aracılığıyla el uzatma imkanına da sahip oldu.

Programa katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Muhammed Veli Mercan, paha biçilmez bir tecrübe yaşama beklentisiyle Türkiye'den 11 bin kilometre uzakta, eşsiz güzelliğe sahip Kolombiya'ya geldiklerini söyledi.

Mercan, "Bu yolculuk esnasında en çok düşündüğüm şey, Türkiye'nin yalnızca Türkiye'den ibaret olmadığıydı. Kolombiya'ya ülkemizi tanıtacak elçiler olarak buradaki insanlarla gönül bağı kurmaya geldik." dedi.

Türkiye'nin çevresindeki komşu ülkelerin yanı sıra Güney Amerika'daki insanların sevinç ve üzüntülerine ortak olma misyonunu üstlenmekten geri durmadığını belirten Mercan, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :