TİKA’dan Sırbistan’ın sağlık turizmine destek

TİKA’dan Sırbistan’ın sağlık turizmine destek

ANKARA (AA) - Sırbistan’ın Vrnjacka Banja şehrinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon...

ANKARA (AA) - Sırbistan’ın Vrnjacka Banja şehrinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanlığı desteğiyle 9. Uluslararası Sağlık Turizmi ve Kaplıca Endüstrisi Forumu düzenlendi.

Forumun açılış törenine Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanlığı Devlet Sekreteri Miroslav Knezeviç, Vrnjaçka Banja Belediye Başkanı Boban Djuroviç ve TİKA Belgrad Program Koordinatörü Çağla Gültekin Tosbat katıldı.

Türkiye, İtalya, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Hırvatistan ve Slovenya’dan gelen uzman, akademisyen ve sektör temsilcilerinin katıldığı forumda kaplıca kültürü ve termal mineral suları kullanma alışkanlıklarıyla ilgili sunumlar yapıldı.

Roma dönemi kaplıca kültürü, sektördeki en iyi uygulamalar ve Osmanlı kaplıca kültürü başlıklı 3 oturumda gerçekleştirilen sunumlarda, geçmişten gelen kültürel unsurların güncel uygulamaları anlatıldı.

Forumda ayrıca Sırbistan’ın bu alandaki potansiyeli ve kaynaklarının kullanımına ilişkin görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :