TİKA'dan Sırbistan'daki engelli çocuklara anlamlı hediye

TİKA'dan Sırbistan'daki engelli çocuklara anlamlı hediye

TİKA, Vrbas kentinde engelli çocuklar için özel oyun parkı yaptırdı- TİKA Belgrad Koordinatörü Bayrak:"Bu oyun parkı, Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluk köprüsüdür"

VRBAS (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın kuzeyindeki Vrbas kentinde engelli çocuklar için özel oyun parkı yaptırıldı.

Yaklaşık 67 bin avro harcamayla yapılan parkın açılışına, Türkiyenin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac, çok sayıda davetli ve çocuklar katıldı.

Büyükelçi Bozay açılış töreninde yaptığı açıklamada, son bir kaç hafta içerisinde Nis şehrinde 2 bin kişilik istihdam sağlayan bir fabrikanın ve bir de tekstil fabrikasının açılış törenlerine katıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu açılış iki duygusal sebepten dolayı benim için çok daha önemli. İlk olarak, çocuklar bizim geleceğimiz. Sırbistan ve Türkiye ortak sınırı olmayan iki komşudur ve geleceklerini ortak bir şekilde kurmaya kararlıdır. İkincisi, benim rahmetli annem bir öğretmendi ve engelli çocuklara ders veriyordu. Dolayısıyla, bu işi yapanlara büyük bir saygım var. Bir ülkenin değeri gençlere verdiği önemle ölçülüyor."

- Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluk köprüsü

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ise söz konusu projenin çok önemli olduğunu belirterek, projenin engelli çocuklara diğer çocuklarla birlikte oyun oynama şansı verdiğini ve bu oyun parkının Türkiye ile Sırbistan arasında bir dostluk köprüsü olduğunu ifade etti.

Vrbas Belediye Başkanı Milan Glusac da gerçekleştirilen projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasından dolayı TİKA’ya teşekkür ederek, bundan sonraki dönemde de önemli projelerin yapılacağını ümit ettiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :