TİKA'dan Sırbistan'a cenaze aracı yardımı

TİKA'dan Sırbistan'a cenaze aracı yardımı

NOVİ PAZAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğunlukta yaşadığı Novi Pazar şehrine...

NOVİ PAZAR (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğunlukta yaşadığı Novi Pazar şehrine cenaze aracı yardımında bulundu.

Novi Pazar'da düzenlenen törene, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ve Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan TİKA Belgrad Koordinatörü Bayrak, yerel yönetimlerle birçok alanda iş birliği yaptıklarını belirterek, uygulanacak projelerde vatandaşların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.

Cenaze aracı projesinde insanlara "dolaysız" yardım yaptıklarına işaret eden Bayrak, "Novi Pazar'ın bu iki cenaze aracına ihtiyacı vardı. TİKA, hem ülke hem de yerel yönetimlerle ortaklaşa Sancak bölgesinde eğitim, sağlık ve tarım gibi birçok alanda proje gerçekleştirdi." dedi.

Bisevac da TİKA'ya yardımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak, "Şehrimizin bu tür araçlarda eksiği vardı ve yapılan yardım bizim için son derece önemli. TİKA, yaptığı projelerle şehir insanımızın hayat kalitesini yükseltmemize yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada, TİKA'nın Novi Pazar'da 40 farklı projeyi hayata geçirdiği belirtilirken, önümüzdeki dönemde TİKA'nın Novi Pazar Hastanesinde kadın hastalıkları ve doğum bölümünün açılışını da yapacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :