TİKA'dan Saraybosna'da sağlık hizmetlerine destek

TİKA'dan Saraybosna'da sağlık hizmetlerine destek

TİKA ile Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi arasında, hematoloji servisinin inşasına ilişkin protokol imzalandı

SARAYBOSNA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi (KCUS) arasında, hematoloji servisinin inşasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine KCUS Genel Müdürü Prof. Dr. Sebija İzetbegovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, TİKA Saraybosna Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve hastane yetkilileri katıldı.

İzetbegovic burada yaptığı konuşmada, 1989 yılından bu yana yapılan projenin, bugünden itibaren TİKA tarafından üstlenildiğine işaret ederek, projenin amacının hastalara daha iyi sağlık hizmeti ve çalışanlara da daha iyi çalışma ortamı sunmak olduğunu söyledi.

Büyükelçi Koç da TİKA'nın hematoloji servisine sağlayacağı destek dolayısıyla gururlu olduklarını ifade ederek, TİKA projelerinin aynı zamanda Bosna Hersek'te ekonomik kalkınmaya da fayda sağladığını kaydetti.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Çetin ise proje kapsamında bin 700 metrekarelik bir alanda inşaat çalışmaları yapacaklarını belirterek, hematoloji servisi için protokol imzaladıklarını, bu kapsamda hastanenin 13. katında bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Dört adet steril odanın yapılacağı hematoloji servisindeki çalışmaların sekiz ay devam edeceğini aktaran Çetin, projenin ihale çalışmalarına hemen başlayacaklarını ifade etti.

Çetin, TİKA'nın Bosna Hersek'te 800'e yakın proje gerçekleştirdiğini belirterek "TİKA olarak 20'ye yakın sağlık projesi yaptık." dedi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :