TİKA'dan Romanya'daki Sosyal Bilimler Kongresine destek

TİKA'dan Romanya'daki Sosyal Bilimler Kongresine destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Romanya'nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Romanya'nın Köstence şehrinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal Bilimler Kongresine destek verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ahmet Yesevi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Edirne Trakya Üniversitesi ve Ovidius Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Balkanlar Sosyal Bilimler Kongresi, TİKA'nın destekleri ile Romanya'nın Köstence şehrindeki Ovidius Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Kongrenin, Balkan coğrafyası içerisinde bulunan Türk ve akraba toplulukları arasında yıllardır var olan ancak tarihsel süreç içerisinde zayıflayan akademik, kültürel, tarihsel, folklorik, ekonomik ve sanatsal iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, TİKA Bükreş Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Diane Vancea, Ovidius Üniversitesi Tarih ve Siyasi Bilimler Fakültesi Dekanı Emanuel Plopeanu tarafından yapılan açılış ile başlayan kongre, Balkan coğrafyasındaki farklı ülkelerden yaklaşık 200 akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

Kongre katılımcıları, Bükreş’te bulunan Osmanlı Mezarlığı ve Babadağ kasabasında bulunan Sarı Saltuk mezarını ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :